Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-07-10
Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.
Förbrukningen av dricksvattnet är fortfarande på relativt hög nivå men eftersom den är stabil väljer vi att släppa på bevattningsförbudet från och med fredag 10 juli. Vi uppmanar alla att använda vattnet med stor försiktighet även i fortsättningen. Märker vi att förbrukningen återigen ökar för mycket kan vi bli tvungna att återinföra förbudet.
Läs mer om Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.

Bevattningsförbud

Från och med idag den 2 juni är det förbud att vattna med slang eller att fylla sin pool. Bevattningsförbudet gäller tills vidare. Förbudet berör inte Mölnbacka och Olsäter.

Med omedelbar verkan inför Forshaga kommun tillfälligt bevattningsförbud. Det innebär att det inte är tillåtet att spola vatten utomhus, till exempel att vattna i trädgården med slang eller fylla pooler. Förbudet berör inte Mölnbacka och Olsäter

Beslutet gäller tills vidare.

Just nu är det varmt och mycket torrt. Växtligheten behöver vatten och många vattnar i trädgården och fyller sina pooler.

- Vårt vattenverk i Forshaga får jobba hårt för att hänga med, säger Stefan Melin, driftchef VA. Under natten när vattenuttaget normalt är mindre, ska vi fylla våra reservoarer men det hinner produktionen inte med just nu. Det är viktigt att ha reserv i vattentornet att ta till när användningen blir större dagtid, när vi behöver underhålla vattenverket samt vid vattenläckor. Därför inför vi nu med omedelbar verkan bevattningsförbud. Förbudet gäller tills vidare.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2020-06-02

Sidan uppdaterad:

2020-06-02