Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Distansundervisning för högstadiet från torsdag 17 december

Forshaga kommun följer rekommendationen från Smittskydd Värmland om distansundervisning på högstadiet för årskurs 7-9. Det innebär distansundervisning från torsdag 17/12 och resten av höstterminen. Grundskolans särskoleelever, förskoleklasser och elever i årskurs 1-6 får fortsatt undervisning på plats i skolans lokaler.

Smittspridningen i samhället i Värmland har de senaste veckorna fortsatt att öka. Mest påtagligt har smittan ökat hos ungdomar i högstadieåldern. Smittskydd Värmland har därför gått ut med en rekommendation till länets samtliga högstadieskolor om att tillämpa distansundervisning så snart som möjligt. Ungdomarna uppmanas också att tänka på att begränsa sina sociala kontakter och deltagande i andra fritidsaktiviteter privat.

Distansundervisning högstadiet Dejeskolan och Forshaga lärcenter från 17 december

Från första lektionen torsdag 17 december får elever på högstadiet (årskurs 7, 8 och 9) Dejeskolan och Forshaga lärcenter undervisning på distans. Elever i grundsärskolan undantas och har möjlighet att få undervisning på plats i skolornas lokaler.

Förskoleklasser och elever i årskurs 1-6 kommer fortsatt undervisas på plats i skolorna.

Varje klass kommer att få specifik inormation om vad som gäller deras undervisning via skolans digitala lärplattform InfoMentors blogg. I möjligaste mån kommer schemat följas. Undervisningen sker på distans fram till julavslutningen den 22 december. Vårterminen förväntas starta som planerat.

Mer information om distansundervisning högstadiet i InfoMentor

Mer information om kommunens anpassningar av verksamheter utifrån aktuellt läge

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad:

Foto: elev vid dator

Sidan uppdaterad:

2020-12-16