Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Forshaga kommun - Värmlands bästa miljökommun

Forshaga tar i år första platsen i Värmland före Karlstad i den årliga kommunrankningen, gjord av tidningen Aktuell Hållbarhet.

Rankningen mäter både aktviteter och ambitioner på miljöområdet i Sveriges kommuner. Nationellt sett hamnar Forshaga på en 6:e plats av landets 290 kommuner. Det är en förbättring med 7 placeringar jämfört med 2019.

Kraven som ställs blir tuffare för varje år, samtidigt som Aktuell Hållbarhet alltid varierar sitt frågeunderlag inom miljö- och klimatområdet.

Forshaga kommun har modiga politiker och politiker som tycker miljö- och klimatfrågor är viktiga. Det har exempelvis lett fram till att vi har tagit fram en koldioxidbudget för vårt geografiska område men också att vi har påbörjat ett arbete kring samverkan med näringslivet.

- Vår kommun, liksom alla andra har ett ansvar att göra det vi kan för ett hållbarare samhälle. Jag är glad att vi går i rätt riktning, så att kommande generationer inte behöver städa upp det som vi nu skräpar ner. Särskilt glädjande är att vi i kommunen jobbar så bra med våra företag, föreningar och invånare. Det visar sig ju tydligt att även som en mindre kommun kan man tillsammans göra så mycket mer, säger Per Lawén, Kommunstyrelsens ordförande(S).

Bra kan självklart bli bättre. Det finns stora utmaningar framöver, främst utsläpp från transporter och vår konsumtion. Transporterna måste bli mer effektiva och drivas av fossilfria alternativ och konsumtionen av varor och tjänster måste förändras.

Läs mer på Aktuell Hållbarhet

 

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2020-05-15

Sidan uppdaterad:

2020-05-15