Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-05-27
Fjärrvärme och varmvatten avstängt 28 maj (Storgatan och Grossbol)
Fjärrvärme och varmvatten kommer att vara avstängt torsdagen den 28 maj klockan 06-23 på grund av reparationer i fjärrvärmenätet.
Läs mer om Fjärrvärme och varmvatten avstängt 28 maj (Storgatan och Grossbol)

FTI stänger återvinningsstation i Deje

Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) stänger återvinningsstationen på Dejefors. Det beror på att de inte kommer överens med den privata fastighetsägaren.

Så här skriver FTI i ett pressmeddelande:

Återvinningsstationen på Forsleden i Deje tas bort senast den 1 april på grund av att FTI inte kan uppfylla markägarens önskemål. Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) hänvisar återvinnare av förpackningar och tidningar till närliggande återvinningsstationer vid Deje centrum.

– Jag hoppas att alla återvinnare fortsätter att källsortera och lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning på våra andra återvinningsstationer, säger Mia Steinbach, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

På FTI:s hemsida kan man snabbt hitta den återvinningsstation som ligger närmast från där man befinner sig och se uppgifter om när den töms och städas, www.ftiab.se/hitta-atervinningsstation.

– Vi anpassar tömning och städning till en ökad efterfrågan på stationerna vid Deje centrum och vi välkomnar besökare att kontakta oss om det skulle bli fullt i behållarna, säger Mia Steinbach, FTI.

Återvinningsstationer är till för hushåll och ger dem möjlighet att lämna sina pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning, vilket väsentligt bidrar till att vi aktivt sparar på jordens ändliga resurser vid tillverkning av nya förpackningar, produkter, glas och tidningar.

Företag och andra verksamheter hittar var de gratis lämnar sina verksamhetsförpackningar på FTI:s hemsida, www.ftiab.se/mottagningspunkt.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2020-03-23

Sidan uppdaterad:

2020-03-23