Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Idag lämnas Slottet över till sina nya ägare

I början av augusti sålde kommunen den gamla anrika disponentvillan som kallas slottet. Idag var det äntligen dags för de nya ägarna att få nycklarna till huset. – Väldigt spännande säger Lennart Johansson som tillsammans med Helena Gullström köpt slottet.

De nya ägarna har spännande planer för huset och den vackra trädgården. Helena arbetar som konstnär och Lennart arbetar med antikviteter, de såg båda husets potential. Slottets fyra våningar kommer att delas upp, de två övre planen ska användas till bostad och entréplan samt källaren kommer att användas som konsthall och visningslokaler för antikviteter.

– Vi hoppas kunna få klart utställningsdelen av huset så att vi kan ha vår första utställning sommaren 2021. Förutom konsten kommer jag kunna ställa ut och sälja mina bästa saker berättar Lennart.

Precis vad kommunen sökte efter

När slottet låg ute till försäljning fick de som var intresserade av att köpa lämna in ett anbud samt en affärsidé där man beskrev hur man ville använda och utveckla villan. Lennart och Helenas affärsidé föll Forshagas politiker i smaken.

– Utifrån kommunens ambition har vi kommit väldigt nära vår tanke att slottet ska vara öppet för allmänheten, både genom antikvitetsverksamheten och genom ett café på somrarna. Det här kommer att ge kommunen ett väldigt fint besöksmål, säger Per Lawén, kommunalråd.

I nästa nummer av Kontakten kan du läsa en längre text om de nya planerna för Slottet.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad:

Sidan uppdaterad:

2020-10-16