Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-07-10
Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.
Förbrukningen av dricksvattnet är fortfarande på relativt hög nivå men eftersom den är stabil väljer vi att släppa på bevattningsförbudet från och med fredag 10 juli. Vi uppmanar alla att använda vattnet med stor försiktighet även i fortsättningen. Märker vi att förbrukningen återigen ökar för mycket kan vi bli tvungna att återinföra förbudet.
Läs mer om Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.

Kritik kring äldreomsorg i media

Under de senaste dagarna har Forshaga kommuns äldreomsorg uppmärksammats i media och synpunkter riktats mot verksamheten. Här vill vi förtydliga frågor som uppmärksammas.

Forshaga kommun och vård- och omsorgsförvaltningen strävar efter öppenhet och transparens, och tar gärna emot kritik som ett led i att utveckla och kvalitetssäkra verksamheten. Meddelarfrihet och yttrandefrihet gäller och självklart hindrar vi inte någon att kontakta media, politiker eller andra anställda.

Fallet som tas upp i media är ett individärende och har av den anledningen inte skickats till IVO (Inspektionen för vård och omsorg). En Lex Sarah utredning har gjorts av verksamheten, och åtgärder genomförts. Till IVO skickas Lex Sarah anmälningar som handlar om verksamheten, och individärenden utreds oftast internt.

Förtroendevalda i kommunen ska nu tillsammans med verksamheten undersöka vad som hänt, och de eventuella fel och brister som framkommer ska vård- och omsorgsförvaltningen åtgärda.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2020-06-01

Forshaga kommun

Sidan uppdaterad:

2020-06-01