Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-01-15
Edebybron avstängd 15-17 januari
Från och med lunchtid fredag 15 januari kommer bron över Klarälven vid Edeby att stängas av. Preliminärt gäller detta till och med söndag 17 januari. Avstängningen är en säkerhetsåtgärd under arbetet med att försöka lösa upp den ispropp som bildats i älven. För att göra detta kommer vi att gräva i isen med hjälp av grävmaskin som står på pontoner. Isproppen är cirka 700 meter lång men inte lika tjock hela sträckan. Arbetet kommer att pågå dygnet runt.  
Läs mer om Edebybron avstängd 15-17 januari

Motortrafik förbjudet på Lärcenter

Efter beslut av miljö- och byggnämnden stänger vi parkeringarna vid Lärcenter för infart med motordrivna fordon alla dagar mellan klockan 23-05.

Miljö- och byggnämnden beslutade vid sitt möte den 14 december §133 att anta lokala trafikföreskrifter gällande förbud mot trafik med motordrivet fordon på parkeringsytor i anslutning till Lärcenter i Forshaga.

Vid Lärcenter finns två större parkeringsytor för personbilar. Under en längre tid har det varit bilkörning med hög musik sena kvällar och nätter. Parkeringarna används även som sladdytor när det är snö och is.

För att begränsa tillgången ska ett infartsförbud för motordrivna fordon gälla alla dagar mellan klockan 23-05.

Till följd av de störningar som varit på parkeringarna kommer vi utöver infartsförbudet inom kort även att införa andra trafikrelaterade åtgärder.

Miljö- och byggnämndens protokoll 2020-12-14

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad:

Sidan uppdaterad:

2020-12-18