Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-02-22
Vi letar vattenläcka i Forshaga
Just nu är vattenförbrukningen på nätterna högre än normalt och vi misstänker därför en vattenläcka. Hör av dig om du ser något misstänkt!
Läs mer om Vi letar vattenläcka i Forshaga

Nytt offentligt konstverk i Deje

Måndagen den 10 augusti monteras Forshaga kommuns senaste inköpta konstverk, ”Tack mödrar det gjorde ni bra”. Det är ett 18 meter långt verk, skapat av konstnären Anna Lidberg som ska hylla de kvinnor som verkat i Deje.

Titeln, och orden i verkets utformning, är citerat ur Margareta Garpe och Suzanne Ostens text till Befrielsen är nära från 1974: Och en dag ska barnen säga tack mödrar det gjorde ni bra. ”Tack mödrar det gjorde ni bra” är ett hyllningsverk till en annan generations kvinnor och feminister.

Verket producerades ursprungligen för festivalen Stockholm Music and Arts och visades på Skeppsholmen 2015, det har sedan visats utanför Värmlands museum och på Alma Löv museum. Nu kommer det att gå att beskåda vid Forsledsbron i Deje. Platsen är vald för sin anknytning till Deje bruk med syfte om att synliggöra Dejes alla kvinnor och familjers förmödrar som förtjänar ett tack.

Anna Lidberg är född 1984 i Skoghall och hon bor och arbetar i Stockholm. Hon är huvudsakligen utbildad på institutionen för Konst på Konstfack i Stockholm. Lidbergs verk berör ofta frågor om konstens tillgänglighet, maktstrukturer och relationen till betraktaren. Anna Lidberg finns på plats den 10 augusti då konstverket monteras.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad:

Sidan uppdaterad:

2020-08-06