Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Skärpta allmänna råd i Värmland

För att bromsa smittspridningen gäller nu skärpta allmänna råd i Värmlands län. Läs om de skärpta allmänna råden, och konsekvenser de får för Forshaga kommuns verksamheter.

Länsstyrelsen i Värmlands län har tidigare fattat beslut om att publiktaket på 50 personer kvarstår för allmänna sammankomster.

Allmänna råd

Fortfarande gäller Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Utöver dessa råd gäller lokala allmänna råd i Värmland. Syftet är att ytterligare minska trängsel och antalet kontakter mellan människor för att minska smittspridning av virus som orsakar covid-19.

Skärpta lokala allmänna råd Värmland

Beslutet gäller till och med den 10 december 2020, men kan förlängas.

Undvik att umgås med andra

Träffa om möjligt inte andra personer än de som du bor tillsammans med. Du som bor ensam kan välja ut några få personer i din närhet att umgås med. Delta eller anordna inte privata tillställningar som till exempel fester, middagar eller afterwork. Om du är på jobbet behöver du begränsa dina kontakter med andra människor genom att hålla avstånd på 1,5-2 meter. Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök, omfattas inte av råden.

Avstå från besök på allmänna platser

Vistas inte i inomhusmiljöer där människor samlas. Det gäller till exempel butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i livsmedelsbutiker, apotek eller medicinsk motiverad träning omfattas inte av detta råd. Tänk alltid på att hålla avstånd.

Avstå från evenemang, föreställningar och aktiviteter

Delta inte på möten, konserter, föreställningar, religiösa evenemang, högtidsfirande, idrottsträningar, matcher, tävlingar, cuper, uppvisningar eller andra aktiviteter oavsett om det sker inomhus eller utomhus. Undantag är idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare. Undvik också hälso- eller skönhetsvård som inte är medicinskt motiverat.

Avstå från onödiga resor

Undvik resor inom och utanför Värmland. Undantag är resor till och från arbetet, studier eller hälso- och sjukvård. Om du måste resa är det viktigt att du gör det på ett säkert sätt, till exempel genom att alltid hålla avstånd till andra och att träffa så få nya personer som möjligt.

Lokala allmänna råd för verksamheter och arbetsgivare

Lokala allmänna råd gäller också för verksamheter som till exempel butiker, köpcentrum och idrottsanläggningar. Åtgärder behöver vidtas så att var och en ska kunna följa de allmänna råden.

Konsekvenser av skärpta allmänna råd i Forshaga kommun

Mer information på Region Värmlands webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Mer information på Länsstyrelsens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Mer information på Folkhälsomyndighetens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Mer information på Krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2020-11-13