Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-01-15
Edebybron avstängd 15-17 januari
Från och med lunchtid fredag 15 januari kommer bron över Klarälven vid Edeby att stängas av. Preliminärt gäller detta till och med söndag 17 januari. Avstängningen är en säkerhetsåtgärd under arbetet med att försöka lösa upp den ispropp som bildats i älven. För att göra detta kommer vi att gräva i isen med hjälp av grävmaskin som står på pontoner. Isproppen är cirka 700 meter lång men inte lika tjock hela sträckan. Arbetet kommer att pågå dygnet runt.  
Läs mer om Edebybron avstängd 15-17 januari

Skärpta allmänna råd i Värmland

För att bromsa smittspridningen gäller nu skärpta allmänna råd i Värmlands län. Läs om de skärpta allmänna råden, och konsekvenser de får för Forshaga kommuns verksamheter.

Från och med den 24 november 2020 får max 8 personer samlas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Det gäller även sittande publik. Beslutet gäller tillsvidare. Ett undantag görs dock för begravningar. Där är det tillåtet att vara max 20 deltagare.

Allmänna råd

Fortfarande gäller Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Utöver dessa råd gäller lokala allmänna råd i Värmland. Syftet är att ytterligare minska trängsel och antalet kontakter mellan människor för att minska smittspridning av virus som orsakar covid-19.

Skärpta lokala allmänna råd Värmland

Beslutet gäller till och med den 13 december 2020, men kan förlängas.

Undvik att umgås med andra

Träffa om möjligt inte andra personer än de som du bor tillsammans med. Du som bor ensam kan välja ut några få personer i din närhet att umgås med. Delta eller anordna inte privata tillställningar som till exempel fester, middagar eller afterwork. Om du är på jobbet behöver du begränsa dina kontakter med andra människor genom att hålla avstånd på 1,5-2 meter. Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök, omfattas inte av råden.

Avstå från besök på allmänna platser

Vistas inte i inomhusmiljöer där människor samlas. Det gäller till exempel butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i livsmedelsbutiker, apotek eller medicinsk motiverad träning omfattas inte av detta råd. Tänk alltid på att hålla avstånd.

Avstå från evenemang, föreställningar och aktiviteter

Delta inte på möten, konserter, föreställningar, religiösa evenemang, högtidsfirande, idrottsträningar, matcher, tävlingar, cuper, uppvisningar eller andra aktiviteter oavsett om det sker inomhus eller utomhus. Undantag är idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare. Undvik också hälso- eller skönhetsvård som inte är medicinskt motiverat.

Avstå från onödiga resor

Undvik resor inom och utanför Värmland. Undantag är resor till och från arbetet, studier eller hälso- och sjukvård. Om du måste resa är det viktigt att du gör det på ett säkert sätt, till exempel genom att alltid hålla avstånd till andra och att träffa så få nya personer som möjligt.

Lokala allmänna råd för verksamheter och arbetsgivare

Lokala allmänna råd gäller också för verksamheter som till exempel butiker, köpcentrum och idrottsanläggningar. Åtgärder behöver vidtas så att var och en ska kunna följa de allmänna råden.

Konsekvenser av skärpta allmänna råd i Forshaga kommun

Mer information på Region Värmlands webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Mer information på Länsstyrelsens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Mer information på Folkhälsomyndighetens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Mer information på Krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: