Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-01-15
Edebybron avstängd 15-17 januari
Från och med lunchtid fredag 15 januari kommer bron över Klarälven vid Edeby att stängas av. Preliminärt gäller detta till och med söndag 17 januari. Avstängningen är en säkerhetsåtgärd under arbetet med att försöka lösa upp den ispropp som bildats i älven. För att göra detta kommer vi att gräva i isen med hjälp av grävmaskin som står på pontoner. Isproppen är cirka 700 meter lång men inte lika tjock hela sträckan. Arbetet kommer att pågå dygnet runt.  
Läs mer om Edebybron avstängd 15-17 januari

Stöd till föreningslivet under pandemin

Under coronapandemin har föreningar påverkats på olika sätt och fått anpassa sin verksamhet efter rådande restriktioner. Detta har lett till bland annat ekonomiska förluster, minskade medlemsantal och inställda arrangemang.

Regeringen beslutade om att stå fast vid publikgräns på 50 personer och förtydligar vikten av att hålla avstånd till andra personer för att minska risken för smittspridning. Kommunens sporthallar, där det hålls större arrangemang och matcher, kommer kommunen att anpassa lokalerna efter rådande rekommendationerna.

Det kommer att finnas avståndsmarkeringar i golvet till kiosk och entréer. På läktarplatser har vissa sittplatser markerats för att uppmuntra till att sitta med avstånd till andra personer. Plexiglas kommer att sättas upp vid kassan till kiosken i Forshaga Sporthall då det där saknas liknande skydd som kan begränsa risken för smittspridning i serveringen.

Som arrangör har du ett ansvar att följa restriktionerna och uppmuntra publik att göra detsamma.

Krisstöd till föreningslivet
Under hösten finns nya finansiella medel till kultur- och idrottsföreningar att söka för förlorade intäkter under coronapandemin. Dessa bidrag fördelas av Riksidrottsförbundet samt Kulturrådet och ansökningsperioderna öppnar den 15 oktober. Det beslutades även i Region Värmlands kultur- och bildningsnämnd, den 29 september, om särskilt stöd till kultur och folkhälsa. För mer information om dessa särskilda insatser besök respektive organisations webbplats:

Länk till information om krisstöd från Kulturrådetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Länk till kompensationsstöd från Riksidrottsförbundetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Länk till kulturbidrag i coronatider från Region Värmlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt
Har du frågor eller synpunkter är du alltid välkommen att kontakta oss på kommunen. Du når oss via växelnumret 054-17 20 00 eller skicka via kultur- och fritidsenhetens funktionsbrevlåda kultur.fritid@forshaga.se

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad:

Sidan uppdaterad:

2020-10-10