Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Vuxenutbildning på distans

Från och med imorgon 18 mars kommer vi bedriva undervisning på distans för Forshaga yrkeshögskola, vuxenutbildningen samt SFI, Svenska för invandrare. Rekommendation syftar till att dämpa spridningstakten av coronaviruset.

- Vi är väl rustade för distansundervisning, säger David Larsson som är förvaltningschef för lärande och arbete i Forshaga kommun. Distansundervisning är inslag som redan finns i utbildningarna. Tekniken är redan på plats och är väl beprövad.

Undervisningen kommer att vara igång som vanligt med skillnaden att den ges på distans.

- Lärarna gör ett jättebra arbete med att snabbt ställa om undervisningen efter de nya rekommendationerna, berättar David. De anpassa sig efter förutsättningarna och kommer att hjälpa de elever som behöver extra stöd.

Rekommendationen kom från Regeringen idag den 17 mars och syftar till att bromsa takten i spridningen av covid-19 i samhället, och att därmed avlasta sjukvården och skydda de mest sårbara från att smittas.

   

Förberedelser för eventuell stängning av grundskolor

Någon rekommendation för stängning av grundskolor finns inte men vi förbereder för att ett sådant beslut kan komma. Om detta blir aktuellt kommer vi att bedriva förskola och fritids för barn till de vårdnadshavare som jobbar inom samhällsviktiga funktioner.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad: 2020-03-17

Sidan uppdaterad:

2020-03-24