Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Det är bara vatten

Vatten är inte så bara, det är förutsättningen för allt liv, vår viktigaste naturresurs. Just nu har vi bevattningsförbud. Det innebär att det inte är tillåtet att vattna med slang eller att fylla sin pool

Det allra viktigaste vi har

I Sverige har vi vant oss vid lyxen att ha rent, friskt dricksvatten direkt ur kranen. Varje dag. För att vi ska klara framtidens utmaningar behöver vi alla övergå till en mer hållbar vattenanvändning.

Trots att vatten är så viktigt för vår överlevnad tar vi det för givet. Vi spolar till och med litet extra för att få det riktigt kallt och gott. Genom att ändra vårt sätt att använda vattnet kan vi spara massor av vår viktigaste naturresurs.

Bevattningsförbud

Den 7 juni införde vi bevattningsförbud. Det gäller tills vidare och vi har för närvarande ingen prognos på när vi kan släppa på förbudet. Förbrukningen av vatten är fortfarande mycket hög men läget är inte så akut som det var i början av juni. Vi har ändå gjort bedömningen att det fortfarande är viktigt att spara vatten. Det är angeläget att alla hjälps åt så att vattenverket hinner med att rena vattnet från sjön Visten.

Ombyggnad av vattenverket går enligt plan och arbetet beräknas vara klart i april 2022.

Tappställe för älvvatten

Tappkran för älvvatten finns på Industrileden i Forshaga, mitt emot kommunförrådet. Där går det fint att hämta älvvatten till bevattning mellan klockan 06-22 varje dag. Vi ser över möjligheten att sätta upp ett tappställe även i Deje.

Spartips

Tips på hur du kan spara vatten. 


Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad:

Foto: Mathilda Lindqvist

Sidan uppdaterad:

2021-07-12