Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Fairtrades fikautmaning 6-9 maj

Anta #Chokladbollsutmaningen! - För alla barns rätt att gå i skolan. I år har Fairtrade Sverige valt att lyfta vikten av att köpa schysst producerad kakao vid Fairtrades årliga fikautmaning.

Idag arbetar närmare 1,6 miljoner barn på kakaoodlingar i Västafrika. Det är ifrån detta område som merparten av den kakao vi köper i Sverige kommer ifrån. Den största orsaken till att barnen måste arbeta är att föräldrarna får för låga löner så att den inte räcker till ordentlig mat eller skolgång för barnen. Genom att ansluta sig till Fairtrade får odlarna ett minimipris som garanterar bättre löner. Inom Fairtrade-samarbetena går en del av försäljningsvinsten till en premie som odlarna exempelvis kan använda till utbildningsinsatser och skolmaterial. I Fairtrade-odlingar är det inte heller tillåtet att barn arbetar istället för att gå i skolan.

Är du med och antar utmaningen och bakar chokladbollar med Fairtrade-märkt kakao och samtidigt ser till att fler barn i Västafrika får gå i skolan? Lägg upp bild på dina bakverk i sociala medier och tagga med #chokladbollsutmaningen, #Fairtradeforshaga. Läs mer hur du gör och anmäler dig på www.fairtradechallenge.se

Vid frågor eller funderingar kontakta kommunens Fairtradesamordnare Ulrika Thorén, ulrika.thoren@forshaga.se

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad:

Sidan uppdaterad:

2021-05-03