Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Försök med mobilt poliskontor i Forshaga

I medborgarlöften som Forshaga kommun upprättat tillsammans med polisen framgår att vi tillsammans ska arbeta för ett tryggt och säkert samhälle och öka polisens synlighet. Nu införs ett mobilt poliskontor på försök som gör polisen mer tillgänglig i samhället.

I dag har polisen ett fast kontor i Forshaga, med relativt lågt besöksantal, på öppettider två timmar i veckan. Nu vill polisen prova ett nytt, mer flexibelt upplägg. Med start i september kommer kommunen stället få besök av ett mobilt poliskontor två timmar/vecka. Där ska invånarna till exempel kunna göra anmälningar eller lämna tips. Med ett mobilt kontor är förhoppningen att de spontana besöken blir fler.

- Om det är lågt besökstryck så kan poliserna genomföra en fotpatrull i närområdet och på så sätt träffa fler medborgare, berättar Anders Stridsberg, kommunpolis. Det kommer då skyltas upp med telefonnummer så att man ändå kan få kontakt och det mobila kontoret kommer att stå på en i förväg bestämd ”hållplats” utifrån kommunens önskemål.

Kommunpoliserna Anders von Wachenfeldt och Anders Stridsberg framför det mobila poliskontoret. Foto: Polisen

Polisregionen har en specialbyggd husbil som i första hand kommer att användas som det mobila kontoret. Poliskontoret kommer att bemannas av två uniformerade poliser med god lokalkännedom och kommer vara uppställd på torget mellan Järnvägsgatan och Djäknegatan i Forshaga, enligt förslag klockan 9-11 på torsdagar. Försöket inleds vecka 39 och är tänkt att pågå till mars nästa år.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad:

Mobilt poliskontor till Forshaga. Foto: Polisen

Sidan uppdaterad:

2021-08-19