Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-06-07
Bevattningsförbud från 7 juni
Från och med den 7 juni är det inte tillåtet att vattna med slang eller att fylla sin pool. Bevattningsförbudet gäller tills vidare.
Läs mer om Bevattningsförbud från 7 juni

Svartsjuka är inte romantiskt -om våld i ungas relationer

Under februari och mars uppmärksammar Forshaga kommun kampanjen "Svartsjuka är inte romantiskt”. Syftet med kampanjen är att uppmärksamma och synliggöra killars våld mot tjejer och våld i ungas partnerrelationer.

Våld i ungas partnerrelationer är när en ung person utövar våld mot sin flickvän, pojkvän eller partner. Våld kan vara många olika saker och utövas i olika relationer. Det kan till exempel handla om någon du träffar, har en sexuell relation med, är tillsammans med eller tidigare har haft en relation med. Våldet kan till exempel vara fysiskt, psykiskt, sexuellt eller digitalt. Våld är aldrig okej och det är ofta en brottslig handling. Du har rätt till stöd och hjälp oavsett var du bor!

Var fjärde flicka/ung kvinna i åldern 16-24 år uppger att hon utsatts för våld av en partner eller före detta partner

Ofta pratar vi om svartsjuka som något romantiskt, men det finns inget romantiskt i när svartsjuka innebär kontroll och våld. Ju mer man vet om problemet desto lättare är det att reflektera och prata om det.

Kampanjen pågår under februari och mars och det är Jämställdhetsmyndigheten, länsstyrelserna och ungarelationer.se som står bakom kampanjen.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad:

Svartsjuka är inte romantiskt

Sidan uppdaterad:

2021-02-10