Till starsidan
Till starsidan

Byggstart för hyreslägenheter på Åsmyren

Fredag 2 september slogs den första pålen ned av Kenneth Eriksson, ordförande FABO, Marian Gustavsson, ordförande Miljö- och byggnänden, Per Lawén, kommunalråd och Göran Adrian, kommunalråd som startskott för byggnation på Åsmyren i Forshaga.

Det kommunägda bostadsbolaget Forshagabostäder AB (FABO) börjar nu sin
byggnation av den första etappen om 43 stycken lägenheter, Hus B och C.
Lägenheterna är allt från ettor till fyra rum och kök och merparten av
lägenheterna kommer få fönster mot Klarälven.

"Detta är ett historiskt beslut i ett sverigeunikt område, och kommer att skapa kommunutveckling och medverka till att fler invånare kan bo kvar i kommunen och medverka till att vi får fler nya invånare. Jag blir så glad när jag vet vilka möjligheter och njutning som alla nya på detta område kommer att skapa."

Ur byggstartstal av Per Lawén, kommunalråd. 

Kenneth Eriksson, ordförande FABO, Marian Gustavsson, ordförande Miljö- och byggnänden, Per Lawén, kommunalråd och Göran Adrian kommunalråd startar byggprojekt Åsmyren genom pålning.

Kenneth Eriksson, ordförande FABO, Marian Gustavsson, ordförande Miljö- och byggnänden, Per Lawén, kommunalråd och Göran Adrian kommunalråd startar byggprojekt Åsmyren genom pålning.

I projektet finns den senaste tekniken som både återvinner energi från ventilationen och avlopp. Solens energi kommer tillvaratas och tillsammans med
fjärrvärme från Forshaga Energi blir resultatet ett mycket miljösmart
hus.

Stort intresse för lägenheterna

På FABO:s webbplats kan den som önskar anmäla sitt intresse till lägenheterna som ska bygga, vilket redan många gjort. Planerad inflyttning är i början av 2024.

Läs mer om lägenheterna och anmäl ditt intresse på FABO:s webbplats

Illustration: Hus C framför hus B på Åsmyren, Forshagabostäder. Arkitekt Sweco

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad:

Kenneth Eriksson, ordförande FABO, Marian Gustavsson, ordförande Miljö- och byggnänden, Per Lawén, kommunalråd och Göran Adrian kommunalråd slår ned påle på Åsmyren.

Sidan uppdaterad:

2022-09-02