Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2022-05-16
Störning Klarälvsbanan 17 maj
Planerat arbete med installation/montering av cykelräknare som sker norr om överfarten gamla vägen mot Deje gör framkomligheten där begränsad.
Läs mer om Störning Klarälvsbanan 17 maj

Första spadtaget till ny simhall i Deje

Tisdag 18 januari tog kommunalråden, Per Lawén och Göran Adrian och ordförande i miljö- och byggnämnden, Marian Gustavsson det historiska spadtaget till ny simhall i Deje.

"Här kommer folkhälsa och friskvård bedrivas och motion och tävling kommer samsas om det här vattnet. En simhall – det är helt enkelt livskvalitet", berättar Per Lawén inför den välbesökta tillställningen.

Ny simhall i Deje

Den nya simhallen (med arbetsnamn Klarälvsbadet) ska fylla alla behov för lek, simundervisning, simidrott,vattengympa, rehab, avkoppling och gym. Den ska byggas intill den gamla till en kostnad som är beräknad till 146 miljoner kronor.

Arbetet med mark- och ledningsarbeten drar igång nu i januari och följs av pålning för byggnationen av själva huset. Det är planerat att den nya simhallen ska invigas och ta emot sina första besökare under hösten 2023.

Kort bakgrund

Den gamla simhallen har omkring 35 000 besökare varje år. Under 50 år har kommunens barn lärt sig simma här. Men simhallen börjar bli gammal och stora brister har upptäckts. Fram tills ny simhall står klar kommer Dejes gamla simhall att vara i drift.

Här hittar du mer information om den nya simhallen i Deje

Skiss: exteriör av ny simhall

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad:

Göran Adrian, Marian Gustavsson och Per Lawén tar första spadtag på Dejes nya simhall

Sidan uppdaterad:

2022-01-18