Till starsidan
Till starsidan
2022-06-20
Soptömning midsommar
Ni som har tömning på midsommarafton får era kärl tömda på torsdag 23/6.
Läs mer om Soptömning midsommar
2022-06-13
Del av Klarälvsbanan avstängd 15/6-28/6
Under perioden 15/6-28/6 asfalterar vi Klarälvsbanan mellan Edebyvägen och simhallen i Deje. Under arbetet är sträckan avstängd. Omledning sker via Edebyvägen. Skyltar är uppsatta. 
Läs mer om Del av Klarälvsbanan avstängd 15/6-28/6

Fyra musiker fick dela på stipendie

Kulturskolan delar varje år ut stipendier från Solbergsstiftelsen. I år fick Noima Pee Par Baw, Leo Kindbom, Harmony Taraba och Tuva Tapper dela på stipendiesumman på 10 000 kronor.

Till minne av verkmästaren och amatörmusikern Nils Solbergs finns en musikfond. Ur fonden delar Kulturskolan årligen ut stipendier till musikintresserade ungdomar. I år var det fyra elever, som alla uppvisat intresse och talang inom musik och sin genrer. Kulturskolan vill uppmuntra och synliggöra elevernas engagemang genom stipendiet och valde därför att tilldela alla fyra årets stipendie från musikfonden.

Nomineringarna

 

Noima Pee Par Baw

Sedan hon gick på lågstadiet har Noima tagit lektioner på Kulturskolan i Forshaga, till en början på piano men det blev till sist gitarren hon fastnade för. Noima har vid sidan om de individuella gitarrlektionerna även varit en stor tillgång i bla Karlstad Gitarrorkester och medverkat vid många av Kulturskolans konserter. Till hösten 2022 börjar Noima på Naturprogrammet på Sundstagymnasiet. Vi hoppas att detta stipendium ska uppmuntra till ett fortsatt engagemang i musiken och gitarrens värld.

Leo Kindbom

Leo har spelat trumset på kulturskolan sedan 2017 och har på senare år visat intresse för att utveckla sitt digitala musikskapande. Leo uttrycker sig, förutom genom musiken, även genom teater och skådespel. Leo har tidigare medverkat i föreställningen "Tillsammans" med Värmlandsteatern, där han blev starkt inspirerad att börja spela mer 60- och 70-talsmusik. Han är nu även aktuell som ensemblemedlem i Värmlandsteaterns kommande uppsättning "Legenden om Skattkammarön". Vi vill med det här stipendiet uppmuntra Leo till att fortsatt förkovra sig i musiken och utveckla sin estetiska ådra för fortsatt kreativt skapande.

Harmony Taraba

Harmony började spela piano på Kulturskolan i Forshaga 2018, men det var inte här på Kulturskolan som hennes musikaliska resa började. Sedan hon började spelade piano i Sydafrika, där hon tidigare bott, har hon lagt ner mycket tid på sitt pianospelande. Harmony spelar piano med stor inlevelse och med en fantastisk teknik. Under läsåret har Harmony bland annat spelat ett spektakulärt stycke där hon faktiskt använder sina armbågar på pianot, men även spelat stycken av Debussy. I augusti börjar Harmony gymnasiet, och ska gå på den estetiska skolan Stage & Perform i Arvika. Därmed avslutar Harmony sin tid på Forshaga Kulturskola. Vi hoppas genom detta stipendium kunna stötta hennes musikaliska resa under gymnasietiden.

Tuva Tapper

Tuva flyttade ensam till Forshaga hösten 2021 för att börja Hundsportsprogrammet på ForshagaAkademin. Samma höst började hon på Kulturskolan för att fortsätta ta klarinettlektioner. Under året som gått har Tuva medverkat vid två konserter, där hon vid den senare konserten valde att spela sitt stycke ensam, helt utan ackompanjemang. Tuva har ett personligt uttryck i sitt spel och ett dynamiskt omfång vilket gör hennes spel mycket levande. I höst ska hon börja sitt andra år på ForshagaAkademin och vi hoppas genom detta stipendium uppmuntra henne till fortsatt engagemang inom musiken.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad:

Foto från stipendieutdelningen. 

På bilden från vänster syns stipendiaterna Leo Kindbom och Harmony Tabara samt kommunstyrelsens ordförande Per Lawén och kulturchef Josefin Berger.

Sidan uppdaterad:

2022-06-14