Till starsidan
Till starsidan

Nytt avtal för Gamla kraftstationen i hamn

Äntligen är parterna överens och vi har skrivit nya hyresavtal med både Fortum och Gamla kraftstationen. Sedan uppsägningen av avtalet i januari har vi arbetat metodiskt för att förhandla fram ett nytt avtal där parternas önskemål kunnat mötas.

– Jag är glad att vi har ett nytt hyresavtal som säkrar en av kommunens viktiga mötesplatser, säger Claes Havimäki, kultur- och fritidschef i Forshaga kommun. Gamla kraftstationen är en spännande kulturverksamhet i en unik byggnad.

Det nya avtalet är skrivet på 15 år och ger tillgång till fler verksamhetsytor. Därmed säkerställer vi verksamhetens framtid i lokalerna och ger större utvecklingsmöjligheter.

– Det har varit en lång process med många frågor på förhandlingsbordet, säger Claes Havimäki, men nu är vi i mål och det känns bra. Jag har stor respekt för de önskemål som Fortum och föreningen lyft under processen.

Forshaga kommun kommer även fortsättningsvis föra dialog kring utvecklingsfrågor med Fortum som äger lokalerna i Dejefors gamla kraftstation.

Föreningen Ulleruds teateraktörer har drivit verksamhet med konsthall och café i Dejefors gamla kraftstation sedan 2013. För fem år sedan gick Forshaga kommun in som mellanpart då Fortum Sverige AB, som äger lokalerna, inte ville teckna avtal direkt med en förening. I början av 2022 valde Fortum att säga upp avtalet med hänvisning till behov av säkerhetsåtgärder och att avtalet inte är anpassat till nuvarande verksamhet.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad:

Gamla kraftstationen

Sidan uppdaterad:

2022-11-30