Till starsidan
Till starsidan

Ung kultur möts, regionsfinal i Forshaga

I helgen står Forshaga som värdkommun för UKM Regionfestival. Då möts cirka 250 ungdomar från hela Värmland för att uppleva och utöva kultur på olika vis.

UKM står för ung kultur möts och är en mötesplats för unga mellan 13 och 25 år. Lokala festivaler har under våren ägt rum i 10 av de värmländska kommunerna. Nu är det dags för utvalda bidrag att få representera sin kommun på regional nivå.

Närmare 250 deltagare kommer under helgen den 20-22 maj att arrangera, framträda på scen, ställa ut i utställning samt delta i workshops och aktiviteter. Det blir en upplevelse där deltagarna får möta publik, möta kreativitet och möta varandra. Som värdkommun för UKM Regionfestival står Forshaga kommun som arrangerar festivalen tillsammans med Studiefrämjandet.

- Vi är glada att kunna bjuda in Värmland till oss för en helg fylld av upplevelser som skapats för, av och med unga. UKM handlar om att mötas och festivalen kommer bjuda in till flera olika former av mötesplatser, säger Anna Olin, kultur- och fritidssamordnare på Forshaga kommun och lokal samordnare för UKM Regionfestival.

Välkommen på vernissage

Vill du besöka festivalen för att se allt på plats är du varmt välkommen på utställningens vernissage lördag 21 maj klockan 14 i Forshaga Folkets Hus. På vernissagen får du möta de deltagare som fyller Forshagas centrum med ung kultur i helgen. Festivalens storlek och antal deltagare gör att det tyvärr inte finns möjlighet för allmänheten att vara publik till scenföreställningarna. 

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad:

Logotyp UKM

Sidan uppdaterad:

2022-05-18