Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2022-05-16
Störning Klarälvsbanan 17 maj
Planerat arbete med installation/montering av cykelräknare som sker norr om överfarten gamla vägen mot Deje gör framkomligheten där begränsad.
Läs mer om Störning Klarälvsbanan 17 maj

Vi söker familjehem till sjuåring

Just nu söker vi ett familjehem som kan ta emot ett barn i lågstadieåldern. Hemmet måste vara fritt från pälsdjur. Alla barn kan inte bo hemma hos sina föräldrar. De behöver komma till en familj där de kan få trygghet, omsorg och kärlek.

Familjehem kan se ut på många sätt. Man kan bo i lägenhet, hus på landet, vara ensamstående, gift, sambo, ha egna barn, arbeta heltid, deltid eller studera. Det är bra att det finns många olika typer av personer och familjer som kan ställa upp.

Det som är viktigt är att de åtar sig ett uppdrag som familjehem har en trygg och stabil tillvaro, att de är pålitliga vuxna som finns där för barnet oavsett vilka svårigheter som uppkommer kring barnet.

Vill du hjälpa ett barn?

Just nu söker vi efter ett familjehem som kan ta emot ett barn i lågstadieåldern. Barnet behöver komma till ett hem fritt från pälsdjur. Har ni tid, intresse och plats för barn i hemmet så anmäl ert intresse via e-tjänsten på vår webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.eller kontakta oss via e-post så ringer vi upp dig. Kontaktuppgifter finns längre ner på sidan.

Vad krävs av familjehemmet?

Familjehemmet ska kunna ta emot ett barn som man inte känner i sin familj. Barnet ska ges den kärlek, omvårdnad och trygghet i vardagen som barnet behöver och har rätt till. – Som om det vore ens eget barn. Ni är ställföreträdare för barnets föräldrar under den tid som barnet bor hos dig och ska stödja barnet med det som barnet behöver.

Samarbete och kontakt

Familjehemsföräldrarnas har en viktig uppgift i att stödja barnets relation till sina biologiska föräldrar, syskon och släktingar. Ibland är den kontakten avgörande för om en familjehemsplacering blir bra för barnet. Samarbete med socialtjänst och andra myndigheter som skola och hälsovård är andra viktiga uppgifter för er som familjehem.

Boendet

Vilket boende man har är inte avgörande. Det viktiga är att man känner att man har plats och kan erbjuda ett eget rum till det placerade barnet. Det är också viktigt att hemmet är säkert för barn, alltså att hemmet är barnsäkrat utifrån ålder på barnen i hemmet.

Syskon

Oftast placeras syskon tillsammans om det bedöms vara det bästa för barnen. I varje specifikt fall ser man till vad som är det bästa för just de barnen som ska placeras.

Välkommen att kontakta oss via telefon eller e-post

Telefonnummer: 054-17 20 15 eller  054-17 23 04
Telefontid: Måndag, tisdag, torsdag, fredag klockan 8.30-9.30

E-post:
johanna.rosenfeldt@forshaga.se
hilde.nilsen@forshaga.se

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad:

Sidan uppdaterad:

2022-01-18