Till startsidan
Till startsidan
2023-05-30
Renovering av Skivedbron, en vägbana avstängd
Just nu pågår renovering av Skivedbron. Arbetet beräknas pågå till och med den 16 juni. Under arbetet är en vägbana avstängd och trafikljus reglerar trafiken.
Läs mer om Renovering av Skivedbron, en vägbana avstängd

Gratis skolmat serveras under påsklovet

Under påsklovet kan elever gå till Forshaga lärcenter eller Dejeskolan och äta lunch som vanligt. Det gäller alla elever i kommunen från förskoleklass till årskurs 9.

Forshaga kommun har beslutat att servera grundskoleelever lunch under påsklovet.

-Många har det tufft nu, och kommunen vill hjälpa till på det sätt vi kan, säger Göran Adrian, kommunalråd.

- Det känns bra att kommunen kan erbjuda den här möjligheten för våra elever i ekonomiskt jobbiga tider, säger Per Lawén, kommunalråd.

Den senaste tiden har eleverna på skolorna i Forshaga kommun ätit mer skolmat än tidigare, en trend som ser likadan ut i skolor över hela landet.

- Vi ser att det går åt mer skolmat nu än tidigare. En förklaring kan vara det tuffare ekonomiska läget och de högre matkostnaderna som drabbar familjerna. Skolmaten är det enda målet lagad mat en del barn får under en dag, och därför kan ett lov vara tufft för vissa elever. Det känns bra att kunna erbjuda eleverna skolmat under lovet, och vi hälsar också vårdnadshavare välkomna att äta, då de en gång per termin har möjlighet att prova skolmaten, berättar Maria Källström, kostchef.

Detaljerad information kommer direkt till elever och vårdnadshavare i lärplattformen Infomentor.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad:

Tallrik och skolmat

Sidan uppdaterad:

2023-03-28