Smakfullt samarbete i sommar, vi satsar på ökad samverkan kring måltider
I sommar kommer kommunens kockar och avdelningspersonal på boendena att mötas för att lära av varandra och höja kvaliteten i måltidssituationen.
Under sommaren kommer Deje kök att hållas stängt för underhållsarbete, men det innebär också en möjlighet för kommunens kockar och avdelningspersonal att mötas och lära av varandra. Syftet är att öka samverkan och förståelse för varandras roller och vardag, och att utveckla och förbättra kvaliteten i det som levereras till omsorgstagarna.
Måltidssituationen
Mat och måltider är en viktig del av vardagen på äldreboenden, och här finns stor potential att göra skillnad. Kockarna kan ge en större förståelse för det som lagas och hur man kan skapa en trevlig måltidssituation, medan avdelningspersonalen kan ge insikt i hur måltiderna upplevs av omsorgstagarna.
– Det handlar om att skapa matglädje och göra måltiden till en positiv upplevelse för de äldre, berättar Maria Källström, kostchef.
Ny riktlinje och utveckling
Inför sommaren sker många nya rekryteringar, och för många av de som rekryteras är detta det första arbetet. Genom mötena kan de få en större förståelse för hantering och servering av mat och måltider, och kunna bidra till en trevligare måltidssituation.
Kommunen arbetar också med att ta fram en ny riktlinje för måltider på särskilt boende, som ska göra det lättare att skapa strukturerade och trygga måltider för alla omsorgstagare. Målet är att skapa en personcentrerad måltidssituation som tar hänsyn till omsorgstagarnas behov och önskemål.
Tillsammans skapar vi matglädje!