Till starsidan
Till starsidan
2022-06-20
Soptömning midsommar
Ni som har tömning på midsommarafton får era kärl tömda på torsdag 23/6.
Läs mer om Soptömning midsommar
2022-06-13
Del av Klarälvsbanan avstängd 15/6-28/6
Under perioden 15/6-28/6 asfalterar vi Klarälvsbanan mellan Edebyvägen och simhallen i Deje. Under arbetet är sträckan avstängd. Omledning sker via Edebyvägen. Skyltar är uppsatta. 
Läs mer om Del av Klarälvsbanan avstängd 15/6-28/6

Jobb och företagande

Foto: person målar med roller

På de här sidorna får du information om hur näringslivet ser ut i vår kommun och hur vi arbetar med dessa frågor. Vi beskriver även hur det är att arbeta i vår egen organisation.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Jobb och företagande


Jag vill arbeta i Forshaga kommun, hur är det?
Kommunens största arbetsgivare är Forshaga kommun med cirka 950 anställda. Du kan läsa mer om hur det är att arbeta hos oss under Lediga jobb i kommunen

Jag vill starta ett företag, vad bör jag känna till?
Vi kan bland annat hjälpa till att förmedla kontakter med fastighetsägare, inom offentlig förvaltning och en rad andra samarbetspartners. Vi erbjuder också prisvärda kontorslokaler och vi kan ge dig värdefulla råd och tips på vägen mot ett framgångsrikt företagande. Här hittar du mer information om hur vi kan hjälpa dig som vill starta eget.

Vad gäller om jag vill starta ett livsmedelsföretag?
Alla verksamheter och företag som hanterar någon form av livsmedel måste registrera sin verksamhet hos kommunen. Här hittar du hur du går tillväga och vad du bör tänka på innan du sätter igång. Öppnas i nytt fönster.

Hur ansöker jag om alkohol- och serveringstillstånd?
För att få servera alkoholhaltiga drycker krävs ett särskilt tillstånd. Hur du går tillväga hittar du på alkohol och serveringstillstånd. Öppnas i nytt fönster.

Var finns det ledig mark eller lokaler i Forshaga?
I kommunen finns både privat och kommunal mark och lokaler att hyra eller köpa.  

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad:  av