Till starsidan
Till starsidan

Anhörigstöd, avlastning

Det direkta anhörigstödet är en kommunal service och är därför kostnadsfritt, icke biståndsbedömt och dokumenteras heller inte. Självklart har vi sekretess och du kan vara anonym.

Kunskap och erfarenhet

Anhörigstödet har lång erfarenhet av vad det kan innebära att vara anhörig. Kunskap är ofta en av nycklarna till att kunna hantera sitt liv på ett så bra sätt som möjligt. Vi erbjuder anhöriggrupper där du får kunskap, information och utbyta erfarenheter med andra som lever i en liknande situation. Grupper erbjuds kontinuerligt med olika teman, exempelvis för anhöriga till personer med minnesproblematik, föräldrakurser i ICDP-vägledande samspel och må-bra-grupper. Vi erbjuder också tematräffar, föreläsningar och utbildningar inom en rad olika områden. (International childhood programe Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.)

Samtal

Anhörigstödet i Forshaga erbjuder samtal, enskilt, i par-och familjesamtal eller i grupp. De kan vara av olika karaktär beroende på just ditt eller ert behov.

Vägledning

Vi kan också vara behjälpliga med viss samordning och vägledning av kontakter inom exempelvis kommunen, landstinget eller föreningar.

Må bra som anhörig

Det är viktigt att du som anhörig tänker på att ta hand om dig själv. Du erbjuds därför möjlighet att delta i olika aktiviteter som syftar till att just du ska må bra.

______________________________________________________________

Mer hjälp att få

Det finns också mer hjälp att få som är biståndsbedömt och behovsprövat. Ansökan om dessa insatser sker via kommunens biståndsbedömare och LSS-handläggare som nås via kommunens växel  054-17 20 00.

Det kan ske i form av:


Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av