Till starsidan
Till starsidan
2022-11-08
Del av gamla vägen mellan Forshaga-Deje helt avstängd vecka 46-50
Trafikverket ska byta två vägtrummor på väg 734 strax norr om bron över till Östra Deje. En bit av vägen kommer då att vara helt avstängd mellan den 14/11-16/12.
Läs mer om Del av gamla vägen mellan Forshaga-Deje helt avstängd vecka 46-50

Regler

Hindersprövningsbevis, legitimation och två vittnen behövs!

Före vigsel

Innan ett äktenskap ska Skatteverket pröva om det finns hinder mot äktenskapet. Blanketten kan du hämta från Skatteverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Hos Skatteverket finns även information om vad som gäller för utländska par, eller om en av parterna inte är skriven i Sverige. Det är också till Skatteverket som namnbyte ska anmälas. Om det inte finns något hinder mot äktenskapet skickar Skatteverket intyg om hindersprövning och intyg Vigsel. Dessa skall ni skicka/lämna till vigselförrättaren. Observera att intygen bara gäller under 4 månader.

När ni har varit i kontakt med Skatteverket så kontaktar ni kommunen. Ring växeln på 054-17 20 00 för att nå någon av vigselförrättarna, och boka tid och plats.

Vid vigsel

Legitimation tas med och visas upp. Vid vigseln skall två vittnen närvara. Dessa kan vara släkt eller vänner till paret, vittnen måste vara myndiga och ska kunna uppvisa legitimation. Vittnen kan även ordnas genom vigselförrättaren om man ska vigas i kommunhuset. Ringar eller inte?
Det bestämmer paret!

Efter vigsel

Vi meddelar Skatteverket att vigseln har skett.

Kostnader

Vigseln är kostnadsfri om den sker i kommunhuset. Efter överenskommelse med vigselförrättaren kan vigseln ske även på annan plats. Kostnader för detta, till exempel för resor, betalas av er. Även detta sker efter överenskommelse med vigselförrättaren.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2022-06-07