Till startsidan
Till startsidan

Juridisk hjälp

Ibland kan personer hamna i situationer som behöver lösas med juridisk hjälp. Nedan hittar du några vägar att gå om du exempelvis har hamnat i en tvist eller behöver hjälp med att tolka ett avtal.

Konsumenträtt

Klicka här för att läsa mer om konsumenträtt och konsumentrådgivning.

Familjerätt

Gäller dina frågor separation och frågor som behöver lösas kring vårdnad, boende och umgänge kan Forshaga kommuns familjerätt vara till hjälp.

Läs mer på sidan om vårdnad, boende och umgänge

Familjerätten i Forshaga kommun utförs från och med
2023-04-01 av Familjerätten i Karlstad kommun

Bor du i Forshaga kommun och vill ha stöd i ett familjerättsligt område är du välkommen att kontakta Kontaktcenter i Karlstad på nummer 054 - 540 00 00
De kommer då hjälpa dig till Familjerätten i Karlstad.
Om du haft ett ärende på familjerätten i Forshaga tidigare och önskar kontakt med din tidigare handläggare Johanna Rosenfeldt eller Jessica Danielsson kan du be att bli kopplad till dem via kontaktcenter, då de kommer arbeta på Familjerätten i Karlstad.

Juridisk rådgivning enligt rättshjälpslagen

Enligt rättshjälpslagen har alla (privatpersoner, föreningar, organisationer och företag) rätt till högst två timmars juridisk rådgivning hos advokatbyråer och juridiska byråer. Det innebär att du betalar en fast avgift som är lägre än vad rådgivningen i vanliga fall kostar. Rådgivningen kan handla om till exempel skilsmässa, regler för arv eller hur ett avtal ska tolkas.

Testamente, samboavtal med mera

Gäller det frågor kring arv, testamenten, samboavtal och liknande kan du vända dig till bland annat begravningsbyråernas jurister, en bankjurist eller familjerättsadvokat.

Du kan söka kontaktuppgifter till advokater på Advokatsamfundets webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2023-03-27