Till startsidan
Till startsidan

Adoption

De vanligaste typerna av adoption är: Adoption av ett utländskt barn, styvbarnsadoption samt adoption av en släktings barn.

Du/ni som vill adoptera ett barn måste ha fyllt 25 år, ett par som vill adoptera tillsammans måste vara gifta eller ingått partnerskap. Om du/ni vill ansöka om att adoptera kommer en utredning att genomföras om dina familjeförhållanden. Utredningen lämnas med förslag till beslut till lärande- och arbetsnämndens särskilda utskott, som beslutar om ett medgivande ska lämnas eller inte.

Innan medgivande till adoption kan lämnas ska du/ni som vill adoptera ha deltagit i en av kommunens anvisad obligatorisk föräldrautbildning. Kostnaden för föräldrautbildningen bekostas av de sökande.

Familjerätten i Forshaga kommun utförs från och med
2023-04-01 av Familjerätten i Karlstad kommun

Bor du i Forshaga kommun och vill ha stöd i ett familjerättsligt område är du välkommen att kontakta Kontaktcenter i Karlstad på nummer 054 - 540 00 00
De kommer då hjälpa dig till Familjerätten i Karlstad.
Om du haft ett ärende på familjerätten i Forshaga tidigare och önskar kontakt med din tidigare handläggare Johanna Rosenfeldt eller Jessica Danielsson kan du be att bli kopplad till dem via kontaktcenter, då de kommer arbeta på Familjerätten i Karlstad.


Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2023-09-27