Till startsidan
Till startsidan

Separation, skilsmässa

Om ni som föräldrar inte bor tillsammans eller står inför en separation, har ni möjlighet att få hjälp via samarbetssamtal hos socialtjänsten.

Samarbetssamtal är ett sätt för föräldrar att gemensamt hitta former och göra en överenskommelse för hur man vill lösa umgänge, vårdnad och boende för barnen vid en separation

Det kan innebära att eventuella tvister kan lösas utanför domstol. Samtalen kan även leda till att föräldrarna får hjälp att upprätta ett skriftligt avtal. Ett sådant avtal blir bindande och har samma rättsvärde som en dom i domstol. Samarbetssamtal bygger på båda föräldrarnas frivillighet och är kostnadsfria.

Familjerätten i Forshaga kommun utförs från och med
2023-04-01 av Familjerätten i Karlstad kommun

Bor du i Forshaga kommun och vill ha stöd i ett familjerättsligt område är du välkommen att kontakta Kontaktcenter i Karlstad på nummer 054 - 540 00 00
De kommer då hjälpa dig till Familjerätten i Karlstad.
Om du haft ett ärende på familjerätten i Forshaga tidigare och önskar kontakt med din tidigare handläggare Johanna Rosenfeldt eller Jessica Danielsson kan du be att bli kopplad till dem via kontaktcenter, då de kommer arbeta på Familjerätten i Karlstad.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad:  av