Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-07-10
Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.
Förbrukningen av dricksvattnet är fortfarande på relativt hög nivå men eftersom den är stabil väljer vi att släppa på bevattningsförbudet från och med fredag 10 juli. Vi uppmanar alla att använda vattnet med stor försiktighet även i fortsättningen. Märker vi att förbrukningen återigen ökar för mycket kan vi bli tvungna att återinföra förbudet.
Läs mer om Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.

Kriminalitet

Av olika skäl kan personer hamna i situationer som leder till att de begår en eller flera kriminella handlingar.

Forskning visar att en del riskfaktorer kan leda till att en person blir kriminell.

Det kan handla om att någon har varit aggresiv som barn, förstör för andra, har sönder saker, är allmänt bråkig, har koncentrationssvårigheter och har svårt att umgås med andra barn och vuxna.

En riskfaktor kan också vara om barn har svårt att följa med i skolarbetet och har svårt att kontrollera känslor. Detta leder ofta till problem med kamrater och skola och kan vara en grogrund för att senare börja begå brott.

Alla som har fyllt 15 år är straffmyndiga.

Ibland kan man också bli utsatt för ett brott, vilket innebär att man är ett brottsoffer. Socialtjänsten; barn- och familjeenheten och vuxengruppen, ger stöd till brottsoffer och vid våld i nära relationer.


Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2020-01-02 av