Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-01-15
Edebybron avstängd 15-17 januari
Från och med lunchtid fredag 15 januari kommer bron över Klarälven vid Edeby att stängas av. Preliminärt gäller detta till och med söndag 17 januari. Avstängningen är en säkerhetsåtgärd under arbetet med att försöka lösa upp den ispropp som bildats i älven. För att göra detta kommer vi att gräva i isen med hjälp av grävmaskin som står på pontoner. Isproppen är cirka 700 meter lång men inte lika tjock hela sträckan. Arbetet kommer att pågå dygnet runt.  
Läs mer om Edebybron avstängd 15-17 januari

Kris i livet

Kris innebär att det har hänt något allvarligt i livet som är svårt att hantera.

En kris kan utlösas efter allvarliga psykiska påfrestningar, som att en nära anhörig dör, att man är med om en olycka, upplever en katastrof, ser att någon annan far illa, eller att något annat oförutsett inträffar. 

Det finns olika slags kriser:

  • Livskriser kan utlösas av till exempel att en anhörig blir sjuk.
  • Utvecklingskriser kan uppstå vid viktiga övergångar i livet, till exempel när man som tonåring tar klivet in i vuxenvärlden. Det är perioder då man är mer sårbar. 
  • En tredje typ av kris är den som kan inträffa i samband med plötsliga och oväntade händelser. Det kan till exempel vara dödsfall, sjukdom och olyckor. Du har inte fått tid till att förbereda dig. Det oväntade drabbar dig som ett knock-out-slag. Du kan behöva professionell hjälp för att orka ta itu med det som hänt. 

Källa: Vårdguiden

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av