Till startsidan
Till startsidan
2023-05-30
Renovering av Skivedbron, en vägbana avstängd
I dag påbörjas renovering av Skivedbron. Arbetet beräknas pågå till 16 juni. Under arbetet är en vägbana avstängd och trafikljus reglerar trafiken.
Läs mer om Renovering av Skivedbron, en vägbana avstängd

Hemlös

Det kan vara svårt för personer som saknar till exempel arbete, vänner, familj eller kontaktnät att lyckas hitta boende eller ta sig in på bostadsmarknaden.
Personer kan bli hemlösa olika sätt och den individuella situationen kan se väldigt olika ut

Generellt är det inte socialtjänstens uppgift att tillhandahålla bostäder till personer som är hemlösa. Socialtjänstens skyldigheter gäller endast för de som är helt bostadslösa och som har speciella skäl, vilket gör att det är svårt att ordna bostad på egen hand.
Speciella skäl kan vara att man tillhör en socialt utsatt grupp, till exempel har ett missbruk- eller beroendeproblematik, eller en psykisk funktionsnedsättning.

Kontakt vid behov av stöd/hjälp

Om du befinner dig i en situation som stämmer överens med punkterna nedan, be att få prata med en handläggare på socialtjänsten via kommunens växel på telefon 054 17 20 00

Vi har telefontid klockan 8.30 - 9.30 måndag, tisdag, torsdag och fredag.
Onsdag är telefontiden mellan klockan 13.00 – 14.00.

  • Har du en bostad och riskerar att avhysas på grund av skulder eller annat kan du kontakta en socialsekreterare på vuxenenheten. Socialsekreteraren kan ge dig information och rådgivning.
  • Är du i ett allvarligt beroende/missbruk och som lett till att du förlorat tak över huvudet, kan du kontakta en socialsekreterare som arbetar med beroendeproblematik på vuxenenheten.
  • Det är Migrationsverket som ansvarar för boendefrågor för dig som är nyanländ flykting/asylsökande och som inte har ett eget ordnat boende. Migrationsverket hjälper med att söka bostad för dig som nyligen fått upphehållstillstånd och som inte har eget ordnat boende.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2023-04-03