Till startsidan
Till startsidan

Hemlös

Det kan vara svårt för personer som saknar till exempel arbete, vänner, familj eller kontaktnät att lyckas hitta boende eller ta sig in på bostadsmarknaden.
Personer kan bli hemlösa på olika sätt och den individuella situationen kan se väldigt olika ut

Generellt är det inte socialtjänstens, Individ- och familjeomsorgen IFO, uppgift att tillhandahålla bostäder till personer som är hemlösa. Socialtjänstens skyldigheter gäller endast för de som är helt bostadslösa och som har speciella skäl, vilket gör att det är svårt att ordna bostad på egen hand.
Speciella skäl kan vara att man tillhör en socialt utsatt grupp, till exempel har ett missbruk- eller beroendeproblematik, eller en psykisk funktionsnedsättning.

Kontakt vid behov av stöd/hjälp

Om du befinner dig i en situation som stämmer överens med punkterna nedan, be att få prata med en handläggare på socialtjänsten, Individ- och familjeomsorgen IFO, Utredningsenheten Vuxen via kommunens Kontaktcenter på telefon 054 17 20 00

Vi har telefontid klockan:
Måndag, torsdag och fredag 8.30 - 9.30
Tisdag och onsdag 13.00 - 14.00

  • Har du en bostad och riskerar att avhysas på grund av skulder eller annat kan du kontakta en handläggare på Resursenheten Vuxen.
    Handläggare kan ge dig information och rådgivning
  • Är du i ett allvarligt beroende/missbruk och som lett till att du förlorat din bostad kan du kontakta en handläggare som arbetar med beroendeproblematik på Utredningsenheten Vuxen
  • Det är Migrationsverket som ansvarar för boendefrågor för dig som är nyanländ flykting/asylsökande och som inte har ett eget ordnat boende.
    Migrationsverket hjälper med att söka bostad för dig som nyligen fått upphehållstillstånd och som inte har eget ordnat boende

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2024-05-15