Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Mat

Om du inte kan laga din egen mat på grund av till exempel sjukdom, kan du få måltider levererade hem till dig.

Menyn

När vi planerar menyn tänker vi i första hand på att maten ska smaka gott och tilltala så många som möjligt. Det är också viktigt att maten är
både närings- och energirik. Även den som har sämre aptit ska få i sig tillräckligt med näring och energi för att må bra i vardagen.

Varje dag kan du för en liten kostnad beställa en dessert. Maten lagas av våra engagerade kockar i ett av våra två tillagningskök. De flesta rätter är hemlagade med fina råvaror av bästa kvalitet. Bland annat har vi möjlighet att köpa potatis och kött från bönder i Värmland, vilt från de värmländska skogarna samt värmlandskorv och hackkorv från
lokal producent. Under 2020 var 27 procent av livsmedeln ekologiska.
Några gånger under året erbjuder vi lite extra festlig mat, till exempel vid högtider som jul, nyår, påsk och midsommar.

Varje dag finns två rätter att välja mellan. Rätt nummer ett i menyn levererar vi om du inte kontaktat oss för att ändra till rätt nummer två.

Kommunen följer Livsmedelsverkets råd om mat till äldre.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Matlådor

Du kan få maten levererad i matlådor alla dagar eller bara några dagar i veckan. Du ansöker hos kommunens biståndsbedömare om att få mat levererad hem till dig. Biståndsbedömare når du via växeln, telefon 054-17 20 00.

Varma matlådor

På vardagar får du varm mat. Ät maten snarast medan den är varm. Om du vill äta mten senare är det viktigt att du snbbt kyler ned den. Innan du äter måste du värma upp maten ordentligt.

Kylda matlådor

Helgens matlådor är kylda och de får du på torsdagar och fredagar. De är märkta med maträtt och bäst före datum. Kommunens personal hjälper den som behöver att värma maten.

Tillbehör

För att måltiden ska bli helt näringsriktig lägger du själv till bröd, smör, måtidsdryck och frukt. Du kan också komplettera med egna tillbehör som till exempel extra kryddor eller lingonsylt, senap, ketchup, gelé eller rödbetor.

Matsedel

Den som får måltider levererad av kommunen får ett häfte med menyn två gånger per år (januari och augusti). Vill du att vi ska skicka matsedeln till dig kontakta oss per mejl till kommunteknik@forshaga.se.

Byte av rätt/avbeställning

Du får alltid rätt nummer 1 i menyn. Vill du ändra till alternativ 2 eller göra någon annan ändring kontaktar du oss.

  1. Byte av rätt: senast dagen innan
  2. Beställning dessert: senast samma dag 9.30
  3. Avbeställning matlåda vardagar: senast samma dag 9.30
  4. Avbeställning matlåda helgen: senast torsdag 9.00

Kontakt

Restaurang Matstjärnan Deje, 0552-447 31
Restaurang Forshaga lärcenter, 054-17 23 26

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2021-01-13