Till startsidan
Till startsidan

Mat, hemleverans

Om du inte kan laga din egen mat på grund av till exempel sjukdom, eller funktionsnedsättning kan du få måltider levererade hem till dig. Du ansöker hos kommunens biståndsbedömare om matleverans.

Menyn

När vi planerar menyn tänker vi i första hand på att maten ska smaka gott och tilltala så många som möjligt. Det är också viktigt att maten är både närings- och energirik. Även den som har sämre aptit ska få i sig tillräckligt med näring och energi för att må bra.

Maten lagas av våra kockar i ett av våra två tillagningskök. De flesta rätter är hemlagade med fina råvaror av bästa kvalitet. Bland annat har vi möjlighet att köpa potatis och kött från bönder i Värmland, vilt från de värmländska skogarna samt värmlandskorv och hackkorv från lokal producent. Några gånger under året erbjuder vi lite extra festlig mat, till exempel vid högtider som jul, nyår, påsk och midsommar.

Kommunen följer Livsmedelsverkets råd om mat till äldre. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Matlådor

Du ansöker hos kommunens biståndsbedömare om att få mat levererad hem till dig. Biståndsbedömare når du via växeln måndag, tisdag, torsdag, fredag 08:30-09:30 samt onsdagar 13:00 - 14:00, telefon 054-17 20 00.

Varma matlådor

På vardagar får du varm mat. Ät maten så fort som möjligt medan den är varm. Om du vill spara maten och äta den senare är det viktigt att du snabbt kyler ned den varma maten och att du sedan värmer den ordentligt igen innan du äter den.

Kylda matlådor

Helgens matlådor är kylda och de får du hemlevererade på torsdagar och fredagar. De är märkta med maträtt och bäst före datum.

Tillbehör

För att måltiden ska bli helt näringsriktig lägger du själv till bröd, smör, måtidsdryck och frukt. Du kan också komplettera med egna tillbehör som till exempel extra kryddor eller lingonsylt, ketchup, senap, gelé eller rödbetor.

Matsedel

Den som får måltider levererad av kommunen får ett häfte med menyn två gånger per år (januari och augusti). Vill du att vi ska skicka matsedeln till dig kontakta oss per mejl till kommunteknik@forshaga.se.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av