Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Vilken hjälp finns och hur når jag den?

Här har vi samlat kontaktuppgifter och telefonnummer du kan ringa om du eller någon närstående behöver akut hjälp.

SOS Alarm, 112

När du eller någon närstående är i en nödsituation och behöver omedelbar hjälp. Polis, ambulans, brandkår, sjöräddning, fjällräddning, giftinformation, jourhavande läkare, flygräddning. Numret är öppet dygnet runt.

Polisens nummer, 114 14

För alla ärenden som inte handlar om pågående eller nyligen inträffade brott och händelser. Numret är öppet dygnet runt, alla dagar under året.

Alkohollinjen, 020-84 44 48

Alkohollinjen är till för dig som funderar över dina eller någon annans alkoholvanor. Rådgivning sker per telefon och är kostnadsfri. Du kan vara anonym.

Läs mer på Vårdguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  

Barn- och ungdomspsykiatri, 054-61 83 00 (dagtid)

För barn och ungdomar 0-18 år och deras familjer. Till oss kommer du för bedömning, utredning och behandling vid psykisk ohälsa. För ungdomar 16-25 år har vi ett samarbete med vuxenpsykiatrin.

Behöver du akut hjälp under kvällar, nätter och helger ska du ringa landstingets växel 054-61 50 00 och be att få prata med  joursjuksköterskan hos barn- och ungdomspsykiatrin.

Läs mer på 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

BRIS, Barnens hjälptelefon 116 111

Till BRIS kan du som är under 18 år ringa om du vill prata med en vuxen. Du behöver inte tala om vem du är, du får vara anonym. Samtalet syns inte på telefonräkningen.

Läs mer på BRIS - Barnens Rätt i Samhället Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

BRIS, Vuxentelefon - om barn, 0771-50 50 50

Hit är alla vuxna välkomna att ringa för att prata om vad som helst som rör barn. Det kan vara allt från svåra till mer vardagliga frågor. Du kan ringa oavsett om det gäller dina egna eller andras barn och få information om var du kan vända dig för att få ytterligare hjälp. Du kan vara anonym.

Läs mer på BRIS - Barnens Rätt i Samhället Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Brottsofferjouren Värmland, 054-18 28 88

Brottsofferjouren är en ideell förening som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer. Hit kan du ringa och få stöd och information. Du kan vara anonym.

Läs mer på Brottsofferjouren Värmland här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Giftinformation 112 vid förgiftning,
08-33 12 31 i mindre brådskande fall

Giftinformation svarar på frågor om akuta förgiftningar och ger råd om lämplig behandling vid förgiftningstillbud. Öppet dygnet runt.

Läs mer om Giftinformationscentralen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Jourhavande kompis, Röda Korset

Jourhavande kompis är en chattjour som barn och ungdomar upp till 25 år kan vända sig till för att snacka om precis vad som helst.

När du chattar med Jourhavande kompis är du anonym. Genom jouren kan du prata om sorg, sex, ensamhet, oro, missbruk, din familj, Alla som svarar är unga,

Mobilchatt: m.jourhavandekompis.se

Datorchatt: http://rkuf.se/vad-vi-gor/jourhavande-kompis/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider: vardagar 18 till 22 och helger 14 till 18.

Krismottagning för män, 054-18 01 54

Krismottagning för män vänder sig till dig som är man och är i akut livskris och vill samtala med en manlig samtalsterapeut.

Mottagningen ett samarbete mellan Landstinget i Värmland, Svenska Kyrkan och Karlstad, Forshaga, Hammarö och Kils kommuner.

Läs mer om Krismottagning för män och Samtalsakuten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Kvinnofridslinjen, 020-50 50 50

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot och våld. Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa. Du kan ringa dygnet och samtalet är gratis. Ditt samtal syns inte på telefonräkningen.

Läs mer om Kvinnofridslinjen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Kvinnojouren - Alla kvinnors hus i Karlstad,
054-18 30 34

Hjälper kvinnor som är utsatta för hot eller misshandel i någon form. Alla Kvinnors Hus är en ideell förening som är religiöst och politiskt obunden. Arbetssättet bygger på hjälp till självhjälp. Du kan vara anonym.

Läs mer om Kvinnojouren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Nationella hjälplinjen 020-22 00 60

Hit kan du ringa för att få rådgivning och stöd om du har en psykisk kris eller befinner dig i en annan svår livssituation. Öppet 13-22 alla dagar.

Läs mer om Nationella Hjälplinjen på 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Psykiatrisk akutmottagning och rådgivning Karlstad, 054-61 56 03

Vid psykiatrins rådgivning tjänstgör sjuksköterskor och skötare. De ger dig råd och stöd och berättar vart du bör vända dig med dina besvär. Mottagningen är öppen dygnet runt.

Läs mer på liv.se  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Samtalsakuten, 054-18 00 50

Har du drabbats av sorg, separation, arbetslöshet, existentiell kris eller andra dramatiska händelser i ditt liv? Samtalsakuten vänder sig till dig som är i akut livskris och behöver samtala med en samtalsterapeut.

Samtalsakuten är ett samarbete mellan Landstinget i Värmland, Svenska Kyrkan och Karlstad, Forshaga, Hammarö och Kils kommuner.

Läs mer på 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Sjukvårdsrådgivningen, 1177

Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar dig till rätt vårdmottagning när så behövs. Här arbetar sjuksköterskor med hög kompetens och lång erfarenhet. Öppet dygnet runt.

Läs mer på 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Socialjour

Hit ringer du när individ- och familjeomsorgen är stängd och du behöver hjälp i sociala frågor. Socialjouren nås på telefon 054-540 50 54 eller 054-540 54 14.

Terrafem, 020-52 10 10

Sveriges enda rikstäckande jourtelefon för kvinnor med utländsk härkomst. För närvarande kan kvinnor få stöd och råd på 44 språk.

Läs mer om  Terrafem 

Ungdomsmottagning på nätet, UMO

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO.se kan man få kunskap om kroppen, sex, alkohol och droger, självkänsla, att må dåligt och mycket annat. Man kan få svar om man undrar något eller oroar sig för något. Bakom UMO står alla landsting och regioner. UMO finns också på Facebook.

Till webbplatsen UMO.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Till UMO på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2021-08-09