Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-07-10
Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.
Förbrukningen av dricksvattnet är fortfarande på relativt hög nivå men eftersom den är stabil väljer vi att släppa på bevattningsförbudet från och med fredag 10 juli. Vi uppmanar alla att använda vattnet med stor försiktighet även i fortsättningen. Märker vi att förbrukningen återigen ökar för mycket kan vi bli tvungna att återinföra förbudet.
Läs mer om Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.

Färdtjänst

Färdtjänst beviljas den som har avsevärda funktionshinder och därigenom har svårt att förflytta sig på egen hand eller att åka med allmänna kommunikationer.

För att nyttja färdtjänst ska ditt funktionshinder vara bestående i minst tre månader. Det räcker således inte med bristande tillgång till kollektivtrafik eller hög ålder. Färdtjänst beviljas efter en individuell prövning.

För ansökan och information om färdtjänst eller riksfärdtjäns kontakta färdtjänsten på 0771-32 32 00, helgfri mån-fre klockan 08:00-12:00.

För beställning av färdtjänstresa ring Resetjänsten Värtmlandstrafik på 0771-32 32 00.

Resor i annan kommun

Resor som påbörjas och avslutas i annan kommun utanför trafikområdet får ske med totalt 20 stycken enkelresor per år. Maximal reslängd är 30 kilometer per resa. Ansökan om biljett/rekvisition ska göras hos färdtjänsthandläggare.

Riksfärdtjänst

Med riksfärdtjänst avses resor utanför kommunens vanliga färdtjänstområde.

För att kunna nyttja tjänsten behöver du göra en särskild ansökan.

'För mer information kontakta färdtjänsthandläggare på Värmlandstrafik: 0771-32 32 00, menyval 3. Telefontid helgfri måndag - fredag klockan 08:00-12:00.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-11-27 av

Sidan uppdaterad:

2019-11-27