Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Parkeringstillstånd

Om du har svårt att gå kan du söka om parkerings-tillstånd för rörelsehindrad. Du kan söka om du är chaufför eller passagerare.

Krav för parkeringstillstånd

Krav för för att få parkeringstillstånd är att du har mycket svårt att förflytta dig från de parkeringsplatser som normalt finns tillgängliga och dit du behöver ta dig.

Om du åker med som passagerare är kravet att du inte kan lämnas ensam. Du måste behöva förarens ständiga kroppsstöd och tillsyn utanför fordonet. Att en passagerare är rullstolsbunden är inte skäl att få parkeringstillstånd.

Gratis parkering i Värmland

Om du har ett parkeringstillstånd kostar det inget att parkera i Värmlands kommuner. Du betalar inte parkeringsavgift utan lägger fram ditt tillstånd väl synligt i fordonet. Om handikapplatsen är upptagen kan du ställa dig på en vanlig parkeringsplats utan att betala.

Parkeringstillståndet gäller i de flesta länder i Europa. När du parkerar utanför Värmland bör du ta reda på vilka regler för parkeringsavgift som gäller där.

Missbrukas parkeringstillståndet kan det återkallas.

Ansökan

Du ansöker i den kommun du är folkbokförd. Det finns två sätt att ansöka i Forshaga kommun.

1. Ansök via vår e-tjänst under meny trafik. För att ansöka med e-tjänst behöver du ha e-legitimation.

2. Ansök genom att fylla i en blankett som du sedan skickar in till oss. Ansökningsblankett finns via vår e-tjänst under meny trafik.

Läkarintyg och foto bifogar du alltid med ansökan.

Kontakt

Hanna Risberg, handläggare, telefon 054-17 23 62

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av