Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-01-15
Edebybron avstängd 15-17 januari
Från och med lunchtid fredag 15 januari kommer bron över Klarälven vid Edeby att stängas av. Preliminärt gäller detta till och med söndag 17 januari. Avstängningen är en säkerhetsåtgärd under arbetet med att försöka lösa upp den ispropp som bildats i älven. För att göra detta kommer vi att gräva i isen med hjälp av grävmaskin som står på pontoner. Isproppen är cirka 700 meter lång men inte lika tjock hela sträckan. Arbetet kommer att pågå dygnet runt.  
Läs mer om Edebybron avstängd 15-17 januari

Informationspunkter

Under en kris måste kommunen kunna kommunicera med dig som invånare. Om Internet ligger nere behöver vi andra kanaler än de digitala. Vi har därför utsett fem platser där du kan få information.

Informationskanalerunder en kris

För att kommunicera under en kris använder vi normalt webben, Facebook och/eller SMS-tjänst samt vid en allvarligare incident även Sveriges Radio P4.

Sveriges Radio P4 är Sveriges beredskapskanal men under en samhällskris med elavbrott kanske alla inte nås av radio. Vid ett längre strömavbrott är det risk för att Internet och mobiltelefoner inte längre fungerar och då måste vi ha andra kanaler för att kunna kommunicera.

Vi har därför utsett fem informationspunkter.

Informationspunkter

Vid en informationspunkt kan vi fortlöpande informera om händelsen genom att sätta upp skriftlig information. Meddelanden kan sättas upp utomhus eller i ett fönster i lokalen där den går att läsa utifrån.

Följande platser för skriftlig information finns om internet ligger nere.

  • Olsätersskolan
  • Mölnbacka bygdegård
  • Kulturhuset
  • Lärcenter
  • Kommunhuset

Brandstationer

Utöver de fem informationspunkterna finns även brandstationerna i Deje och Forshaga för att sätta upp skriftlig information. Där finns även möjlighet att larma 112.

Karta

Var informationspunkterna finns kan du se på vår karta här på webben.

Karta informationspunkter

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2020-11-26


Anne Hellström
kommunikatör/handläggare
054-17 20 40