Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-10-19
Fortsatta problem med trygghetslarmen
De störningar på trygghetslarm som vi haft under förra veckan har fortsatt. Problemet ligger i en fördröjning av larmen. Leverantören arbetar för att lösa problemet. Vid akuta fall kontakta SOS Alarm på 112.
Läs mer om Fortsatta problem med trygghetslarmen

Informationspunkter

Under en kris måste kommunen kunna kommunicera med dig som invånare. Om Internet ligger nere behöver vi andra kanaler än de digitala. Vi har därför utsett fem platser dit du kan gå får att få information.

Alternativa informationskanaler

För att kommunicera under en kris använder vi normalt webben, Facebook och/eller SMS-tjänst samt vid en allvarligare incident även Sveriges Radio P4.

Sveriges Radio P4 är Sveriges beredskapskanal men under en samhällskris med elavbrott kanske alla inte nås av radio. Vid ett längre strömavbrott är det risk för att Internet och mobiltelefoner inte längre fungerar och då måste vi ha andra kanaler för att kunna kommunicera.

Informationspunkter

Vid en informationspunkt kan vi fortlöpande informera om händelsen genom att sätta upp skriftlig information. Meddelanden kan sättas upp utomhus eller i ett fönster i lokalen där den går att läsa utifrån.

Följande platser för skriftlig information finns om internet ligger nere.

  • Olsätersskolan
  • Mölnbacka bygdegård
  • Kulturhuset
  • Lärcenter
  • Kommunhuset

Brandstationer

Utöver de fem informationspunkterna finns även brandstationerna i Deje och Forshaga för att sätta upp skriftlig information. Där finns även möjlighet att larma 112.

Karta

Var informationspunkterna finns kan du se på vår karta här på webben.

Karta informationspunkter

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2020-05-25 av

Sidan uppdaterad:

2020-05-25