Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-01-15
Edebybron avstängd 15-17 januari
Från och med lunchtid fredag 15 januari kommer bron över Klarälven vid Edeby att stängas av. Preliminärt gäller detta till och med söndag 17 januari. Avstängningen är en säkerhetsåtgärd under arbetet med att försöka lösa upp den ispropp som bildats i älven. För att göra detta kommer vi att gräva i isen med hjälp av grävmaskin som står på pontoner. Isproppen är cirka 700 meter lång men inte lika tjock hela sträckan. Arbetet kommer att pågå dygnet runt.  
Läs mer om Edebybron avstängd 15-17 januari

Räddningstjänsten Karlstadsregionen

Räddningstjänsten Karlstadsregionen är ett kommunalförbund som består av kommunerna Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors. Huvudstationen finns i Karlstad och där sitter också förbundsledningen.

I Forshaga kommun finns det brandstationer i Forshaga och Deje. Dessa bemannas med räddningstjänstpersonal i beredskap, även kallade deltidsbrandmän, som snabbt kan rycka ut vid bränder och olyckor.

Räddningstjänstpersonal i beredskap (RIB) är brandmän med en annan huvudarbetsgivare än räddningstjänsten som då och då har beredskap för att rycka ut när larmet går. Är du intresserad av att jobba som RIB? Hör av dig till avdelningschef Björn Johansson, bjorn.johansson2@karlstad.se, eller respektive stationschef.

Varje år rycker räddningstjänstförbundet ut på ungefär 2000 larm. De vanligaste larmen gäller brand och trafikolyckor. Exempel på andra olyckstyper är utsläpp av farligt ämne, drunkning eller drunkningstillbud, nödställd person, nödställt djur, IVPA-larm (i väntan på ambulans) och suicid. Vid större insatser kan flera räddningsstyrkor sättas samman och förbundet kan på så sätt hantera allt från små incidenter till stora och komplexa händelser och flera samtidiga larm.

Räddningstjänsten har också ett bredare uppdrag än att rycka ut på larm. De förebygger bränder, bland annat genom information, rådgivning och utbildning. De arbetar också på andra sätt med säkerhet och trygghet i medlemskommunerna.

Räddningsregion Bergslagen

Sedan 12 maj 2020 ingår Räddningstjänsten Karlstadsregionen i en ny, gemensam, operativ ledningsorganisation för räddningstjänsterna i Värmlands län, Örebro län och delar av Dalarna, Västra Götaland och Västmanland. Organisationen kallas Räddningsregion Bergslagen och syftar till att åstadkomma mer effektiv användning av resurser och därmed större förmåga och uthållighet att genomföra räddningsinsatser. Varje räddningstjänst finns fortfarande kvar som egen organisation i sin kommun. Men det operativa samarbetet på ledningsnivå blir utökat och en integrerad del av varje räddningstjänst.

Läs mer om Räddningsregion Bergslagen på raddningkarlstad.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av