Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-07-10
Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.
Förbrukningen av dricksvattnet är fortfarande på relativt hög nivå men eftersom den är stabil väljer vi att släppa på bevattningsförbudet från och med fredag 10 juli. Vi uppmanar alla att använda vattnet med stor försiktighet även i fortsättningen. Märker vi att förbrukningen återigen ökar för mycket kan vi bli tvungna att återinföra förbudet.
Läs mer om Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.

Översvämning

Eftersom Forshaga kommun ligger längs med Klarälven är det viktigt att ta hänsyn till översvämningsrisken både när det gäller att skydda befintlig bebyggelse och när vi bygger nytt. Vi kan också få översvämning av andra anledningar, som att vatten tränger igenom marken och upp på låglänta områden, att vatten tränger upp från dagvattenbrunnar till följd av mycket regn och att isproppar hindrar vattnet från att rinna som det ska.

Kommunens arbete mot översvämning

Kommunens uppgift vid en översvämning är att säkra samhällsviktiga funktioner, som till exempel energiförsörjning, transporter och hälso- och sjukvård.

Ditt eget ansvar

Genom att vara förberedd på hur du ska agera vid en översvämning underlättar du både för dig själv och andra. Som fastighetsägare har du ett eget ansvar att skydda din fastighet.

Räddningstjänstens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa mer om hur du hanterar en översvämning och skyddar din fastighet

Information vid översvämning

Vid en översvämning får du information om läget via kommunens webbplats, på kommunens Facebook sida samt på krisinformation.se.

Du kan också ringa 113 13, som är Sveriges nya informationsnummer vid allvarliga olyckor och risker. Där kan du få och lämna information om allvarliga olyckor.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2020-06-11 av

Sidan uppdaterad:

2020-06-11


Mattias Göthberg
kommunikatör
054-17 20 10