Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-06-29
Vi måste fortsätta spara vatten!
Förbrukningen av dricksvattnet är fortsatt i högsta laget. Vi behöver alla hjälpas åt och använda det med försiktighet.
Läs mer om Vi måste fortsätta spara vatten!

Parkeringstillstånd

Om du har svårt att gå kan du söka om parkeringstillstånd för rörelsehindrad. Här hittar du information om hur du söker sådant parkeringstillstånd.

Krav

För att få parkeringstillstånd måste du ha mycket svårt att förflytta dig från de parkeringsplatser som normalt finns tillgängliga och dit du behöver ta dig.

Om du åker med som passagerare är kravet att du inte kan lämnas ensam. Du måste behöva förarens ständiga kroppsstöd och tillsyn utanför fordonet. Att en passagerare är rullstolsbunden är inte skäl att få parkeringstillstånd.

Ansökan

Du ansöker i den kommun du är folkbokförd. Det finns två sätt att ansöka i Forshaga kommun.

1. Ansök via vår e-tjänst under meny trafik. För att ansöka med e-tjänst behöver du ha e-legitimation.

2. Ansök genom att fylla i en blankett som du sedan skickar in till oss. Ansökningsblankett finns via vår e-tjänst under meny trafik.

Läkarintyg och foto bifogar du alltid med ansökan.

Gratis parkering i Värmland

Om du har ett parkeringstillstånd kostar det inget att parkera i Värmlands kommuner. Du betalar inte parkeringsavgift utan lägger fram ditt tillstånd väl synligt i fordonet. Om handikapplatsen är upptagen kan du ställa dig på en vanlig parkeringsplats men behöver inte betala avgiften.

Parkeringstillståndet gäller i de flesta länder i Europa. När du parkerar utanför Värmland bör du ta reda på vilka regler för parkeringsavgift som gäller där.

Parkeringstillståndet är personligt. Lånar du ut ditt tillstånd kan vi dra tillbaka det. Tänk på att tillståndet är stöldbegärligt och förvara det inte i bilet annat än när du använder det vid parkering. Polisanmäl alltid om tillståndet blir stulet och anmäl stölden till kommunen.

Kontakt

Hanna Risberg telefon 054-17 23 62

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2020-01-30 av

Sidan uppdaterad:

2020-01-30


Anne Hellström
kommunikatör/handläggare
054-17 20 40