Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Skräpplockardagarna

Kommunen deltar varje år i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Alla kan vara med och plocka skräp: privatpersoner, föreningar, arbetsplatser, förskolor och skolor.

Vi plockar skräp

Under Håll Sverige Rents städkampanj hjälper människor till att städa hela Sverige från söder till norr. Vi i Forshaga kommun vill vara med för att göra vår närmiljö litet finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Alla kan vara med! Har du inte möjlighet att delta under skräpplockardagarna kan du bidra genom att när som helst plocka upp ett skräp och lägga i en papperskorg. Hjälps vi åt tillsammans skulle det till slut inte finnas något skräp som förstör miljön, varken i skogen eller i samhället.

Anmälan

Mer information finns på Håll Sverige Rents webbsida.

Skräpplockardagarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

"Skräpplan"

Kommunstyrelsen har antagit en plan för att hålla kommunen fri från skräp och klotter. Planen innehåller bland annat praktiska riktlinjer om hur vi ska städa de centrala tätorterna.

Kommunen arbetar också via skola och förskola för att långsiktigt öka kunskapen bland barn och unga om vikten att värna om sin miljö. Förskole- och skolbarn är varje år med och städar kommunen under skräpplockardagarna.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Gå direkt till

Sidan uppdaterad:

2020-09-11