Till startsidan
Till startsidan
2024-05-28
Begränsad framkomlighet Storgatan vid Ånäs
På grund av fiberdragning är endast en körbana öppen. Trafiken regleras med stoppljus. Arbetet beräknas vara klart senast fredag.
Läs mer om Begränsad framkomlighet Storgatan vid Ånäs

Lekplatser

På en lekplats kan barn testa sina förmågor i en säker miljö. I kommunen finns fyra större temalekplatser och flera mindre lekplatser.

Säkra lekplatser

Det är mycket viktigt att utrustningen på en lekplats är säker. Vi köper bara utrustning som uppfyller europeisk standard och som är säkerhetstestad. Lekplatser slits hårt och varje år ser vi över alla lekplatser. Farlig och trasig utrustning tar vi bort genast men vi kan inte alltid ersätta trasig utrustning direkt. Under 2024 har vi ca 600 000 kronor avsatta för upprustning av lekplatser.

Mycket kan hända mellan de översyner som kommunen gör. Utrustningen kan till exempel bli utsatt för skadegörelse. Vi tar gärna emot felanmälan på sådana skador.

Temalekplatser

I kommunen finns fyra temalekplats: bondgård på Almvägen i Deje, riddarborg på Fältgatan, djungel vid Granliden i Forshaga och skeppsbrott på Anneberg nära gatorna Ängbråtsgatan och Lindåsgatan.

Tillgänglighet

Lekplatserna på Almvägen, Granliden, Lärcenter och Anneberg är anpassade för barn och vuxna med funktionsnedsättning.

Karta över lekplatser

Lekplatserna utmärkta på en karta

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2024-02-15