Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Lekplatser Deje

I Deje, Mölnbacka, Edeby och Olsäter finns elva lekplatser samt en stor grönyta på Västra Dejefors spel och lek. Här ser du var de finns och vilken utrustning de har.

Lekplatser utmärkta på karta

Lekplats på Brogatan nära kulturhuset. Där finns gungställning, lekhus, klätterlek, snurrlek, fjäderlek och picknickbord.

Lekplats vid den före detta järnvägsstationen i Edeby, alldeles vid Klarälvsbanan. Där finns fjäderlek, gungor och klätterlek med rutschkana. Grillplats vid Klarälven.

Längst upp på Paviljongvägen finns en lekplats som har klätterställning med rutschkana, gungor och gungdjur.

I närheten av bygdegården i Mölnbacka finns en lekplats. Den har fjäderlek, klätterställning med rutschkana och gungor.

På Krokvägen finns en lekplats som har lekhus med rutschkana, gungställning med bebisgunga och däckgunga, fjäderlek och baksandlåda.

Nära skolan i Olsäter finns en lekplats med fjäderlek och gungställning.

Lekplats på Lillgatan. Där finns liten klätterställning med rutschkana, fjäderlek, gungdjur och gungor.

Lekplats på Prästgårdsvägen som har gungsställning med kompisgunga och klätterställning.

Nära Klarälven mellan Haspelvägen och Ljustervägen ligger lekplatsen på Tjärnheden. Där finns klätterställning med rutschkana och ledstång, gungor, fjäderlek, klätterpyramid och baksandlåda.

Temalekplats bondgård med traktor vid Almvägen. Djurfjäderlek, kompisgunga, gungor, klätterlek med rutschkana och bakbord.

En bit från lekplatsen nära Tallvägen/Granvägen finns ett stort grönområde med kullar som vintertid används som pulkabackar. Grusplan som vintertid kan bli isplan. Belysning. Grillplats.

Centralt i området Östra Dejefors finns en lekplats som håller på att rustas upp. I etapp 1 kommer det sättas upp klätternät, stor gungställning, hel/halvbollar för balans och /eller sittplats. Etapp 2 görs under 2022 och är anpassad för mindre barn. Stort grönområde med kullar och grusplan, vintertid pulkabacke samt isplan med belysning. 

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2021-11-03