Till startsidan
Till startsidan

Parker och grönområden

Kommunen har grönområden och parker både för avkoppling och aktivtet.

Parker

Stationsområdet, Deje

Vid stationsområdet i Deje fanns en gång i tiden två stationer och många tåg stannade varje dag. Idag är det betydligt lugnare och området är ett aktivitetsområde för alla åldrar med utegym, grillplats, pannabur, fotbollsplan och beachvolleyplan.

Lilla stunden

En naturskön park bredvid Grossbolsskolan. Här finns olika vil och sittplatser, allt gjort i naturmaterial, perfekt för en picknickstund.

Dubbelnisses torg

I hörnet Esplanaden/Storgatan i Forshaga finns en liten grön "oas" med soffor, gräsmatta, springbrunn ooch planteringar. Vid juletid står en julgran och lyser upp.

Lintjärns park

Parken bakom äldreboendet Lintjärn har under många år fått växa igen och få har hittat dit. I samarbete med Röda Korset har kommunen rustat upp parken. Det finns perennplanteringar, boulebana, grillplats, en barnskog med lekhydda och informationstavlor om gamla Forshaga.

Skatepark

Vid Forshaga Lärcenter, Europavägen 1G, finns Värmlands första skatepark i betong. Skateparken är cirka 600 kvadratmeter.

Multisportarena

Kommunen har två multisportarenor.

  • Forshaga vid Lärcenter, Europavägen
  • Deje vid sporthallen, Bruksvägen

Park vid Berghaget

I det gamla bruksområdet vid Berghaget i Forshaga finns ett stort parkområde med discgolf och tennisbanor.

Skötsel

Skötsel av gräsytor

Vi klipper gräsytor varannan vecka utom i de centrala delarna av tätorterna där de klipps varje vecka. Ängsytor slaghackas fyra gånger per år. Gräs och sly längs gator, gång- och cykelvägar klipper vi en gång per år under perioden juli-september.

När gräset växer som mest innebär klippning var fjortonde dag att gräset kan bli långt. För att hålla nere kostnaderna har kommunen beslutat om dessa intervaller.

Blommor och planteringar

Blommor och andra växter finns i lådor och olika arrangemang. På våren köldtåliga växter, när risken för frost är över är det dags för sommarblommor och på hösten fylls blomlådorna med färgstark ljung.

Juldekorationer

I slutet av november tänder vi belysning i granar och längs gatorna i centrala Deje och Forshaga.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2024-03-27