Till startsidan
Till startsidan

Tillstånd och regler

Allmän mark är mark som är till för alla. Det är till exempel gator, parker, gång- och cykelbanor. Du kan ansöka om att tillfälligt använda allmän mark till något annat än vad den är tänkt för.

Vad är allmän mark?

Allmän mark är till exempel gång- och cykelbanor, parker samt gator.

Det är detaljplaner som reglerar hur mark- och vattenområden får användas och där finns information om vilken mark som är allmän. Om marken inte omfattas av en beslutad plan är allmän mark även väg eller mark som till sin funktion och i övrigt motsvarar sådan mark.

Allmän mark är samma sak som offentlig plats eller allmän plats.

Använda allmän mark

Vill du använda allmän mark för en aktivitet? Det kan vara till exempel uteservering, marknad, skyltar eller möten. I så fall behöver du ett tillstånd som du söker hos polisen.
 
Polisen lämnar tillstånd enligt ordningslagen för olika typer av arrangemang. Kommunen får din ansökan och vi lämnar våra synpunkter till polisen. Sedan fattar polisen beslut. Polisen kan inte utfärda tillstånd om kommunen inte godkänner arrangemanget.

Mer information på polisens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Torghandel

Om du vill sälja produkter på torgen i Forshaga eller Deje, behöver du inte söka om tillstånd från polisen. Det räcker om du skickar in en ansökan till kommunen vi e-tjänst.

Så här gör du om du vill sälja produkter på torget

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av