Till starsidan
Till starsidan
2022-06-20
Soptömning midsommar
Ni som har tömning på midsommarafton får era kärl tömda på torsdag 23/6.
Läs mer om Soptömning midsommar
2022-06-13
Del av Klarälvsbanan avstängd 15/6-28/6
Under perioden 15/6-28/6 asfalterar vi Klarälvsbanan mellan Edebyvägen och simhallen i Deje. Under arbetet är sträckan avstängd. Omledning sker via Edebyvägen. Skyltar är uppsatta. 
Läs mer om Del av Klarälvsbanan avstängd 15/6-28/6

Cykling och cykelvägar

I kommunen finns det cirka 30 km gång- och cykelvägar. Dessutom finns den asfalterade före detta järnvägen Klarälvsbanan som går genom hela kommunen.

Felanmälan

Rapportera gärna fel du upptäcker när du är ute och går eller cyklar. Det kan vara trasig belysning eller fel på vägskyltar.

Felanmälan gång- och cykelvägar

Klarälvsbanan för cykel, inlines och skidor

Den asfalterade cykelleden Klarälvsbanan sträcker sig genom hela kommunen från söder till norr. Klarälvsbanan är en gammal järnväg som kommunen asfalterat. Den är totalt 90 km lång mellan Karlstad och Uddeholm (Hagfors) varav cirka 34 km i Forshaga kommun. Delar av Klarälvsbanan går genom de centrala Deje och Forshaga. Det gör att det är nära till affärer, restauranger och annan service.

Klarälvsbanan är perfekt att åka inlines på eller bara promenera. Kommunen sopar Klarälvsbanan flera gånger under säsongen. Vintertid plogar vi den bara delvis. Från Forshaga (Bengtsbol) mot Karlstad är det skidspår på banan.

Klarälvsbanan är en del av Sverigeleden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Karta

På turistkartan som utkommer årligen finns cykelvägarna utmärkta. Kartan kan du hämta bland annat på Infopoint i Forshaga lärcenter, biblioteken och i kommunhuset.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Gå direkt till

Sidan uppdaterad:

2019-09-10