Till starsidan
Till starsidan

Stipendiater 2021

Nedan presenteras vilka som tilldelades kommunens stipendier år 2021.

Anna Ask tilldelas kulturstipendiet

I barnboken Johnny och Kalle kör Lustenbåt berättar Anna Ask på ett kreativt sätt om flottningen och lokalhistorien. Boken levandegör historian för stora och små och stärker Forshagas platsvarumärke samt älvens betydelse.

Liam Andersson tilldelas Stefan Holm-stipendiet

I sin förening Forshaga Atletklubb har Liam Andersson slagit flera klubbrekord i styrkelyftning. Hans idrottsprestationer i kombination med hans genuina och omtänksamma personlighet gör honom till en god förebild för andra.

Anna-Karin Jacobsson är Årets värdeskapare

Som stödresurs på vuxenutbildningen berikar Anna-Karin Jacobsson både kollegornas och elevernas vardag. Hon har förmågan att se individen och allas unika behov. Det gör henne till en värdeskapare för andra och för vår kommun.

Solbergsstiftelsen hyllar musikintresserade unga

Till minne av verkmästaren och amatörmusikern Nils Solbergs finns en musikfond. Ur fonden delar Kulturskolan årligen ut stipendier till musikintresserade ungdomar.

Årets stipendiater är pianisten Aurora Tabara, sångerskan och pianisten EllaMyra Malm samt sångerskan Madeleine Högberg. Dessa tre har under flera år varit elever i Kulturskolan där de utvecklat sin musikaliska förmåga. De kan alla uttrycka sig personligt genom sina instrument och inspirerar med sina talanger. Förhoppningen är att stipendiet ska kunna motivera dem till att fortsätta utveckla sitt musikintresse.


Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad:  av