Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-01-15
Edebybron avstängd 15-17 januari
Från och med lunchtid fredag 15 januari kommer bron över Klarälven vid Edeby att stängas av. Preliminärt gäller detta till och med söndag 17 januari. Avstängningen är en säkerhetsåtgärd under arbetet med att försöka lösa upp den ispropp som bildats i älven. För att göra detta kommer vi att gräva i isen med hjälp av grävmaskin som står på pontoner. Isproppen är cirka 700 meter lång men inte lika tjock hela sträckan. Arbetet kommer att pågå dygnet runt.  
Läs mer om Edebybron avstängd 15-17 januari

Friluftslivs och motion

Här har vi samlat information om bland annat våra badplatser, vandringsleder, idrottsanläggningar, och motionsspår.

I Forshaga kommun finns flera fina och natursköna motionsspår, stigar och vandringsleder. Särskilt området vid SISU-gården i Forshaga lockar många besökare året om.

Det finns flera barnvänliga friluftsbad, dessa sköts av kommunen och med hjälp av ideella föreningar. Dömle lockar såväl golfentusiaster under sommartid som skidentusiaster vintertid.

I våra parker kan du spontanidrotta, till exempel på Stationsområdet i Deje där det finns flera bollplaner, pannabur och utegym. I parken vid Berghaget finns flera tennisplaner och discgolfbana och i Lintjärns park finns bland annat en boulebana.

Fiske

Forshaga har skapat goda förutsättningar för fiske. Vi är stolta över vår spjutspets - det exklusiva laxfisket i Klarälven. Men vi har mer att erbjuda. Här väljer både proffs på jakt efter storfisk, och amatörer som söker lugnet, bland en mängd fiskevatten.

Klarälvsbanan

Den nio mil långa aktivitetsleden som tar dig upp i de värmländska landskapen, från Karlstad i söder, till Hagfors i norr, och däremellan genom hela Forshaga kommun. På banan möts gångtrafikanter, cyklister och inlinesåkare som insett nyttan av en bilfri

Hittaut Forshaga

Friskvårdssatsningen Hitta ut Forshaga går ut på att komma ut och röra på sig i den takt du vill, själv eller tillsammans med andra. Forshaga kommun och orienteringsklubbar i samarbete för bättre folkhälsa. Ge dig ut med din familj, vänner och kompisar och leta stolpar, så kallade checkpoints, i Forshaga och Deje.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Gå direkt till

Sidan uppdaterad:

2020-08-11