Till startsidan
Till startsidan

Friluftslivs och motion

Här har vi samlat information om bland annat våra badplatser, vandringsleder, idrottsanläggningar, och motionsspår.

I Forshaga kommun finns flera fina och natursköna motionsspår, stigar och vandringsleder. Särskilt området vid SISU-gården i Forshaga lockar många besökare året om.

Det finns flera barnvänliga friluftsbad, dessa sköts av kommunen och med hjälp av ideella föreningar. Dömle lockar såväl golfentusiaster under sommartid som skidentusiaster vintertid.

I våra parker kan du spontanidrotta, till exempel på Stationsområdet i Deje där det finns flera bollplaner, pannabur och utegym. I parken vid Berghaget finns tennisplan och discgolfbana och i Lintjärns park finns bland annat en boulebana.

Fiske

Vi är stolta över vår spjutspets - det exklusiva laxfisket i Klarälven. Men vi har mer att erbjuda. Här väljer både proffs på jakt efter storfisk, och amatörer som söker lugnet, bland en mängd fiskevatten.

Klarälvsbanan

Den nio mil långa aktivitetsleden som tar dig upp i de värmländska landskapen, från Karlstad i söder, till Hagfors i norr, och däremellan genom hela Forshaga kommun. På banan möts gångtrafikanter, cyklister och inlinesåkare som insett nyttan av en bilfri

Hittaut Forshaga

Friskvårdssatsningen Hitta ut Forshaga går ut på att komma ut och röra på sig i den takt du vill, själv eller tillsammans med andra. Hittaut Forshaga är ett samarbete mellan Forshaga kommun och kommunens orienteringsklubbar, Deje Skidförening och SISU Forshaga, för bättre folkhälsa. Ge dig ut med din familj, vänner och kompisar och leta stolpar, så kallade checkpoints.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av